Γαλλία: Το κόμμα του Μελανσόν θα συνεργαστεί με τους Πράσινους στις βουλευτικές εκλογές

Ο Μελανσόν, ο οποίος ήρθε τρίτος στις προεδρικές εκλογές, χάνοντας  την πρόκριση στον δεύτερο γύρο, κάλεσε όλα τα αριστερά κόμματα να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το κίνημά του.

by Times Newsroom

Ο Μακρόν χρειάζεται πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για να εφαρμόσει πολιτικές υπέρ των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων για μείωσης της ηλικίας συνταξιοδότησης.

Οι πρόωρες δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών στις 12-19 Ιουνίου δείχνουν ότι ο Μακρόν θα μπορούσε να πετύχει την εξασφάλιση πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο, αλλά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αριστερά και δεξιά, επιδιώκουν να σχηματίσουν συμμαχίες με την ελπίδα να ορίσουν δικό τους πρωθυπουργό και να ελέγξουν το κοινοβούλιο.

Ο Adrien Quatennens, βουλευτής της La France Insoumise, χαρακτήρισε τη συμφωνία με τους Πράσινους «ιστορική στιγμή».

Ο Μελανσόν, ο οποίος ήρθε τρίτος στις προεδρικές εκλογές, χάνοντας  την πρόκριση στον δεύτερο γύρο, κάλεσε όλα τα αριστερά κόμματα να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το κίνημά του.

Η συμφωνία LFI και Πρασίνων στοχεύει στην μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60, την αύξηση του κατώτατου μισθού και τον περιορισμό των τιμών στα βασικά προϊόντα, δήλωσε η Ευρωβουλεύτρια των LFI Μανό Ομπρί, προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν συμφωνίες με άλλα κόμματα της αριστεράς.

«Πρόκειται για μια λαϊκή ένωση γύρω από ένα κοινό πρόγραμμα… για να κυβερνήσουμε μαζί», είπε στο ραδιόφωνο France Info. Ο Μανουέλ Μπομπάρ, εκπρόσωπος της εκστρατείας του Μελανσόν, δήλωσε στο ραδιόφωνο France Inter ότι οι συνομιλίες με άλλα κόμματα θα συνεχιστούν.

Παράλληλα, ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας στις προεδρικές εκλογές, Φαμπιέν Ρουσέλ, είπε ότι το κόμμα του έχει «στα σκαριά» μια συμφωνία με άλλες αριστερές δυνάμεις, ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της Πρωτομαγιάς την Κυριακή, ο Μελανσόν εντοπίστηκε επίσης να αγκαλιάζει τον Ολιβιέ Φορ, τον επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας, σε μια ένδειξη πιθανής ενότητας μετά την αναστολή των συνομιλιών μεταξύ του LFI και των Σοσιαλιστών την περασμένη εβδομάδα. Μια σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο είναι η στάση τους απέναντι στην ΕΕ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com