Γαλλία: Υποχρεωτική χρήση της μάσκας από ηλικία 6 ετών στα μέσα μεταφοράς

Η χώρα έλαβε σήμερα νέα μέτρα για να αντιμετωπίσει την έκρηξη των κρουσμάτων Covid-19

by Times Newsroom

Υποχρεωτική χρήση της μάσκας στις συγκοινωνίες από την ηλικία των 6 ετών, απαγόρευση πώλησης και διανομής τροφίμων και ποτών κατά τη διάρκεια της διαδρομής: η Γαλλία έλαβε νέα μέτρα για να αντιμετωπίσει την έκρηξη των κρουσμάτων Covid-19, με την παραλλαγή Όμικρον να κυριαρχεί στη χώρα.

Από τη Δευτέρα, τα παιδιά θα πρέπει να φοράνε μάσκα από την ηλικία των 6 ετών (έναντι 11 ετών προηγουμένως) στις συγκοινωνίες, τα πλοία, τα αεροπλάνα και τα οχήματα (συμπεριλαμβανομένων των ταξί), όπως και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, τους σταθμούς των δημοσίων συγκοινωνιών και τους αεροσταθμούς, σύμφωνα με ένα διάταγμα που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Επιπλέον, από τη Δευτέρα και “έως και τις 23 Ιανουαρίου του 2022, η πώληση και η εξυπηρέτηση για κατανάλωση τροφίμων και ποτών στις μεταφορές απαγορεύονται, κατά τη διάρκεια των διαδρομών”, διευκρινίζεται στο κείμενο. Το διάταγμα δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κατανάλωση κατά τη διάρκεια του δρομολογίου, εκτός του ότι τα εστιατόρια των πλοίων δεν επηρεάζονται.

Το διάταγμα επιβεβαιώνει επίσης μια κυβερνητική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία τα εστιατόρια και οι παμπ δεν θα μπορούν να υποδεχθούν κόσμο από τη Δευτέρα και έως τις 23 Ιανουαρίου, “παρά μόνο εάν οι πελάτες είναι καθήμενοι”. Τα παιδιά θα πρέπει εκεί να φορούν μάσκα από την ηλικία των 6 ετών κι όχι πλέον των 11 ετών.

Πολλά διαμερίσματα ή πόλεις, όπως η περιφέρεια του Παρισιού ή της Λιόν, ανακοίνωσαν την επιστροφής της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στους δρόμου από χθες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή