Γάλλος υπ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Οι πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία είναι εξαιρετικά ανησυχητικές

Είναι πολύ νωρίς για να αποτιμηθούν οι συνέπειες της φωτιάς που ξέσπασε κοντά στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό στην Ευρώπη, αυτόν στην Ζαπορίζια της Ουκρανίας.

by Times Newsroom

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να τηρήσει σθεναρή στάση καθώς οι ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία εντείνονται, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσων Κλεμάν Μπον, προσθέτοντας ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να αποτιμηθούν οι συνέπειες της φωτιάς που ξέσπασε κοντά στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό στην Ευρώπη, αυτόν στην Ζαπορίζια της Ουκρανίας.

“Μπορεί να δει κάποιος ότι οι επιθέσεις εντείνονται, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά ανησυχητικό και σοβαρό”, δήλωσε ο Μπον σε δημοσιογράφους, προσερχόμενος στο συμβούλιο των υπουργών που είναι αρμόδιοι για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις της ΕΕ στην Αρλ της νότιας Γαλλίας.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίριο εκπαίδευσης κοντά στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια σφοδρών μαχών ανάμεσα στις ρωσικές και τις ουκρανικές δυνάμεις κατασβέστηκε, ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα σήμερα η κρατική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας.

Η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Τζένιφερ Γκράνχολμ δήλωσε ότι δεν υπήρξαν ενδείξεις για αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας στον σταθμό της Ζαπορίζια, ο οποίος παρέχει περισσότερο από το ένα πέμπτο της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, βίντεο από τον σταθμό, η γνησιότητα του οποίου επαληθεύτηκε από το Reuters, δείχνει βομβαρδισμούς και καπνό να υψώνεται κοντά σε πενταώροφο κτίριο στο συγκρότημα του πυρηνικού σταθμού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή