Γεωργιάδης: Απαντά για την πρόσληψη της κόρης του στο «Ελληνικό» – «Δηλαδή, δεν θα μπορεί να δουλέψει πουθενά;»

«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με το ότι ένα νέο κορίτσι με όλα τα προσόντα κατάφερε να βρει μια δουλειά»

by Times Newsroom

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε για τις κατηγορίες που δέχεται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πρόσληψη της κόρης του στο «Ελληνικό» εκφράζοντας τα επιχειρήματά του.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην Ολομέλεια στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για την προστασία των καταναλωτών, απάντησε στις επικρίσεις που δέχθηκε για την τροπολογία που ρυθμίζει θέματα στο Ελληνικό και λίγο πριν ολοκληρώσει αναφέρθηκε στο θέμα της κόρης του.

«Ένα κορίτσι που δεν του φταίει σε τίποτα», ανέφερε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Η κυρία Θεοδώρα Μανωλίδου είναι θετή μου κόρη. Δεν είναι βιολογική μου κόρη αλλά δεν την ξεχωρίζω. Την αγαπάω και τη λατρεύω. Έχει κάνει πολύ καλές σπουδές, άριστα, βγήκε πρώτη στη χρονιά της. Δούλευε σε μια μεγάλη εταιρεία. Άνοιξε μια θέση στο Ελληνικό, έκανε αίτηση, την πήρανε. Χαμηλόμισθη θέση αλλά μπορεί να κάνει καριέρα και να προχωρήσει το κορίτσι.

Ποιο είναι το επιχείρημα; Δεν έπρεπε, λέει, να προσληφθεί γιατί υπουργός είμαι εγώ. Γιατί, λέει, έχω εξουσία πάνω στο έργο. Υπονοείται ότι ήταν κάποιο είδος πολιτικής συναλλαγής, η πρόσληψη της θετής μου κόρης στο Ελληνικό».

«Με αυτό το επιχείρημα», είπε ο κ. Γεωργιάδης, «ως έχων την αρμοδιότητα της αγοράς, τότε κανένα παιδί μου δεν μπορεί να εργαστεί σε καμία επιχείρηση στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να δουλέψει ούτε στο Δημόσιο. Δεν μπορεί να δουλέψει όμως ούτε στο εξωτερικό, διότι τότε πάλι θα λένε ότι τυγχάνει διακριτικής μεταχείρισης.

Δηλαδή τα δικά μας τα παιδιά, δεν μπορούν να δουλέψουν ούτε στον ιδιωτικό, ούτε στο δημόσιο τομέα, ούτε στον εξωτερικό. Να κάτσουν δηλαδή τα παιδιά μας να μας κοιτάνε, να μην κάνουν τίποτα επειδή εμείς είμαστε στην πολιτική».

Καταλήγοντας ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Πιστεύω ότι έχει κάνει πολύ μεγάλο λάθος ο Αλέξης Τσίπρας που υποστηρίζει τον Βαξεβάνη. Ακόμα και στον πόλεμο, τα γυναικόπαιδα τα αφήνεις απ’ έξω. Η πολιτική αντιπαράθεση δεν είναι και πόλεμος. Εντάξει, έχουμε διαφωνίες. Αλλά ακόμη και εχθροί να ήμασταν στην Ουκρανία με τους Ρώσους, τα γυναικόπαιδα μένουν απ’ έξω.

Προφανώς, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με το ότι ένα νέο κορίτσι με όλα τα προσόντα κατάφερε να βρει μια δουλειά. Μην πυροβολούμε τα νέα παιδιά, ακόμα και αν είναι τα νέα παιδιά των πολιτικών μας αντιπάλων».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή