Γεωργιάδης: Η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής δικαιώνει πλήρως τις επιλογές μας

Σε αυτή τονίζεται ότι η επαναφορά της δημοσιονομικής ισορροπίας αποτελεί μείζονα προτεραιότητα

by Times Newsroom

Η έκθεση του οικονομολόγου Φραγκίσκου Κουτεντάκη και της επιστημονικής ομάδας του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής «δικαιώνει πλήρως όσα λέμε τόσες μέρες για την ενέργεια και τί θα πρέπει να κάνουμε και τί όχι» αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο Twitter.

Παράλληλα υπενθυμίζει ότι ο κ. Κουτεντάκης έχει διοριστεί ως επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Το μέλος της κυβέρνησης αναφέρεται στην οικονομική έκθεση για το τέταρτο τρίμηνο του 2021 που συνέταξε το Γραφείο που επισημαίνει ότι η δημοσιονομική πειθαρχία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προκειμένου να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και πολιτική συναίνεση μπροστά στις προκλήσεις

Μεταξύ άλλων τονίζεται ότι η επαναφορά της δημοσιονομικής ισορροπίας αποτελεί μείζονα προτεραιότητα και οι όποιες επεκτατικές παρεμβάσεις πρέπει να είναι προσωρινές και να περιοριστούν αποκλειστικά στην απορρόφηση του αυξημένου ενεργειακού κόστους με στόχευση στις ευάλωτες ομάδες. Αντίθετα, σημειώνει, πρέπει να αποφευχθούν οριζόντιες παρεμβάσεις, καθώς και μόνιμα μέτρα δημοσιονομικής χαλάρωσης που δεν σχετίζονται με το ενεργειακό κόστος.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή