Γεωργιάδης: Να κάνουμε γιορτές με ανοιχτά μαγαζιά – Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να σταματήσουμε την άνοδο της πανδημίας

«Σήμερα κατέβηκα και έκανα διάλογο με τους συγκεντρωθέντες εκπροσώπους της εστίασης στο Σύνταγμα όταν υπάρχει καλή διάθεση και καλοπιστία όλα λύνονται».

by Times Newsroom 1

«Μακάρι να μην βάζαμε κανένα μέτρο. Όμως, αν δεν βάλουμε κανένα μέτρο και σε εσάς, δεν θα κάνουμε στο τέλος κανένα έλεγχο. Ποιος ο στόχος μου ως υπουργός Εμπορίου; Να κάνουμε γιορτές με ανοιχτά μαγαζιά. Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να σταματήσουμε την άνοδο της πανδημίας».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, στη συζήτηση που είχε με τους επιχειρηματίες της εστίασης που είχαν συγκεντρωθεί σήμερα το πρωί στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου.

Ο υπουργός έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Σήμερα κατέβηκα και έκανα διάλογο με τους συγκεντρωθέντες εκπροσώπους της εστίασης στο Σύνταγμα όταν υπάρχει καλή διάθεση και καλοπιστία όλα λύνονται».

Στη συνάντηση με τους επιχειρηματίες και απαντώντας στις διαμαρτυρίες τους για τα μέτρα τα οποία, όπως είπαν, έχουν οδηγήσει σε μείωση του τζίρου και σχετικά με τα υψηλά πρόστιμα, ο υπουργός τόνισε πως στην Ελλάδα ακολουθείται ένα πιο ήπιο μοντέλο αντιμετώπισης των ανεμβολίαστων με «διαβατήριο» για την εστίαση, δηλαδή τα rapid test, την ώρα που στην Ευρωπαϊκή Ένωση ολοένα και περισσότερες χώρες τους αποκλείουν.

«Είμαστε από τους ήπιους», είπε χαρακτηριστικά.

Για τους ελέγχους που πρέπει να κάνουν οι καταστηματάρχες ο κ. Γεωργιάδης είπε πως είναι αναγκαίοι γιατί χωρίς αυτούς, θα αυξηθούν οι παραβάσεις. Εάν συμβεί αυτό, είπε, θα αυξηθεί η πανδημία, και αν γίνει αυτό θα πρέπει να πάρουμε χειρότερα μέτρα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Όλο το πράγμα αυτό έχει μία λογική, να πέσει ο ιός. Όλοι είμαστε εργαλείο στην αντιμετώπιση της πανδημίας», πρόσθεσε ο υπουργός.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «για τη στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου συνολικά θα πληρώσουμε 296 εκατ. ευρώ. Δεν είναι ότι δεν έχουμε δώσει, να είμαστε δίκαιοι» ενώ σε τοποθετήσεις που του τέθηκαν ότι αρκετοί δεν έλαβαν βοήθημα ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι οι προϋποθέσεις ορίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εγκρίσεις γίνονται από ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο είναι αδιάβλητο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή