Γεραπετρίτης: Είναι πολύ σημαντικό η κυβέρνηση να έχει ισχυρή εντολή για να αντιμετωπίζει τις πολλαπλές κρίσεις

«Βεβαίως και δεν αποκλείουμε τη συνεργασία αλλά για εμάς είναι πολύ σημαντική η αυτοδυναμία, διότι εγγυάται τη συνέχεια και τη σταθερότητα της χώρας»

by Times Newsroom

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Επτά», με την Βάλια Πετούρη και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πιθανή ημερομηνία των εκλογών.

«Έχουμε τοποθετηθεί ρητά ότι μετά τον Απρίλιο, οι στιγμές είναι εκλογικές. Ήδη έχουμε μπει σε μια εκλογική χρονιά. Νομίζω είναι σημαντικό το ότι σχεδόν εξαντλείται η τετραετία. Δεν έχουμε συνηθίσει στη μεταπολίτευση να υπάρχει σεβασμός στον εκλογικό κύκλο. Η δική μας κυβέρνηση επέδειξε πολύ υψηλό σεβασμό για την εξάντληση της τετραετίας. Παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα, φτάνουμε στο τέλος της κυβερνητικής θητείας με αυτό το εκλογικό σύστημα και σεβασμό στους θεσμούς», δήλωσε εξαρχής ο κ. Γεραπετρίτης για τις ερχόμενες εκλογές.

Αναφορικά με τα σενάρια που θεωρούν την 9η Απριλίου την πιο πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε: «Θα έλεγα ότι είναι ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα οι εκλογές. Προφανώς θα θέλαμε να εξαντλούμε απολύτως την τετραετία. Έχουμε την ιδιαιτερότητα φέτος και φαντάζομαι ότι θα ερωτηθώ στη συνέχεια ότι οι ελληνικές εκλογές συμπίπτουν χρονικά περίπου και με τις τουρκικές. Είναι αλήθεια ότι οι παραπάνω εκλογικές αναμετρήσεις πρόκειται να επηρεάσουν τις παγκόσμιες εξελίξεις. Είναι μια από τις σπάνιες συγκυρίες που υπάρχουν ταυτόχρονα εκλογές στις δύο χώρες. Εμείς, όπως όλα δείχνουν, θα έχουμε διπλές εκλογές, δηλαδή εκλογές σε δύο φάσεις, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει μια πιθανότητα να υπάρχει υπηρεσιακή κυβέρνηση».

Κληθείς να απαντήσει πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση αν δεν καταφέρει αυτοδυναμία, ο υπουργός υποστήριξε: «Για τη Νέα Δημοκρατία, το ζήτημα της κυβερνησιμότητας είναι μείζον. Αυτό που έχει αποδειχθεί από την περασμένη τετραετία, είναι ότι οι πολλαπλές κρίσεις απαιτούν κυβερνήσεις οι οποίες είναι σταθερές, συμπαγείς, έχουν μία νομιμοποίηση πολύ ισχυρή και εντολή εξίσου σημαντική. Άρα για μας, είναι πολύ σημαντικό να είναι ισχυρή η κυβέρνηση. Βεβαίως και δεν αποκλείουμε τη συνεργασία σε μία προγραμματική βάση και αν ο λαός μας τάξει εκεί, για εμάς είναι πολύ σημαντική η αυτοδυναμία, διότι εγγυάται τη συνέχεια και τη σταθερότητα της χώρας. Σε κάθε περίπτωση όμως, εμείς δεν πρόκειται να “παίξουμε” με τους θεσμούς».

Στο εάν υπάρχει ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης με κάποια άλλο αρκετα μικρότερο κόμμα, ο κ. Γεραπετρίτης διευκρίνισε: «Οι συνεργασίες δεν είναι αυτοσκοπός. Εξυπηρετούν ένα πάρα πολύ συγκεκριμένο σκοπό που είναι η κυβερνησιμότητα της χώρας επί τη βάσει προγραμματικής σύγκλισης. Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ένα πρόγραμμα, το οποίο έχει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικού φιλελευθερισμού που ενισχύει την κοινωνία, ενισχύει τη φιλελεύθερη οικονομία και άρα στη βάση αυτού του προγραμματισμού, νομίζω ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν οι συνθέσεις. Εντούτοις, επαναλαμβάνω, είναι πολύ σημαντικό η κυβέρνηση να έχει μία πολύ ισχυρή εντολή, να έχει μία αμιγή σύνθεση έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τις πολλαπλές κρίσεις».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com