Γερμανία: Χαμός στους σιδηροδρομικούς σταθμούς – Το μηναίο εισιτήριο που έπεσε στα 9 ευρώ αύξησε την κίνηση

Εικόνες συνωστισμού για να μπουν στα τρένα και τα υπόλοιπα ΜΜΜ

by Times Newsroom

Απίστευτες είναι οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου δείχνοντας τον χαμό που επικρατεί πλέον στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της ΓερμανίαΤο μηναίο εισιτήριο «έπεσε» στα 9 ευρώ αυξάνοντας κατακόρυφα τους εκδρομείς.

Η απόφαση το μηναίο εισιτήριο να κοστίζει πλέον 9 ευρώ είναι ένα από τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ με στόχο την ελάφρυνση των πολιτών εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

Οι εκδρομείς του τριημέρου της Πεντηκοστής αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν στον τόπο κατοικίας τους, καθώς τα τρένα ήταν υπερπλήρη και σε πολλές περιπτώσεις χρειάστηκε να εκκενωθούν προκειμένου να ελεγχθεί ο αριθμός των επιβαινόντων.

Πλέον με το εισιτήριο των 9 ευρώ τον μήνα μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει όλα τα μαζικά μέσα μεταφοράς εκτός από τις υπερταχείες.

Λόγω του συγκριμένου νέου μέτρου πολλαπλασιάστηκαν οι επιβάτες και προκλήθηκαν σημαντικές καθυστερήσεις στα δρομολόγια, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο γερμανικά ΜΜΕ.

Γεμάτα όλα τα τρένα

Υπό μεγάλη πίεση βρέθηκε και το προσωπικό των σιδηροδρόμων, το οποίο υποχρεώθηκε να εργαστεί υπερωριακά, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του συνδικάτου Ραλφ Ντάμντε, έγινε στόχος δραστικών επιθέσεων αγανακτισμένων επιβατών.

«Παντού στη Γερμανία τα τρένα και οι σταθμοί ήταν γεμάτοι. Σε κάποιες περιπτώσεις έπρεπε να εκκενωθούν συρμοί, αλλά ευτυχώς όχι και ολόκληροι σταθμοί», πρόσθεσε ο κ. Ντάμντε.

Τα προβλήματα διαπιστώθηκαν σε 700 περιπτώσεις, σημείωσε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και επισήμανε ακόμη ότι το γεγονός ότι μεταξύ των επιβατών βρίσκονταν άνθρωποι οι οποίοι δεν ταξιδεύουν συνήθως με το τρένο και δεν γνώριζαν πώς να βρουν το σωστό δρομολόγιο και την αποβάθρα ή ότι πολλοί δεν ήξεραν ότι εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας, προκάλεσε επιπλέον προβλήματα και καθυστερήσεις.

Ανησυχία για το θα συμβεί στα γερμανικά αεροδρόμια το καλοκαίρι

Για τον κίνδυνο αντίστοιχων προβλημάτων στα γερμανικά αεροδρόμια το καλοκαίρι προειδοποίησε σήμερα, Τρίτη (7/6) ο υπουργός Μεταφορών Φόλκερ Βίσινγκ, αναφερόμενος στην απότομη αύξηση της ζήτησης για ταξίδια μετά την πανδημία και στις ελλείψεις προσωπικού, μετά τις περικοπές των αεροπορικών εταιριών και των αεροδρομίων τα τελευταία δυο χρόνια.

Ο κ. Βίσινγκ, μιλώντας στην Bild, ζήτησε «εκστρατεία στελέχωσης» από τον ταξιδιωτικό κλάδο, ο οποίος «είχε παραλύσει», και γρήγορα αναβάθμιση των υποδομών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Γερμανικών Αεροδρομίων Ραλφ Μπάιζελ δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων DPA ότι η έλλειψη προσωπικού στη διαχείριση επιβατών ξεπερνά σήμερα το 20% σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε κατά την προ πανδημίας εποχή και υπολόγισε σε 5000 τους εξειδικευμένους εργαζόμενους που χρειάζεται ο κλάδος.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή