Γερμανία-εκλογές: H Αριστερά προσβλέπει σε μετεκλογική συνεργασία με Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινους

by Times Newsroom 1

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke), Ντίτμαρ Μπαρτς, συνεχίζει να προσβλέπει σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό χωρίς Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) και Φιλελεύθερους (FDP) μετά τις εκλογές παρά τις χαμηλές επιδόσεις του κόμματός του στις δημοσκοπήσεις.

«Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και οι Πράσινοι δεν αποκλείουν τίποτα. Εμείς με τη σειρά μας λέμε: Εάν θέλετε να είστε σίγουροι ότι το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) δεν θα ορίσει ξανά καγκελάριο, πρέπει να ψηφίσετε την Αριστερά», δήλωσε ο Μπαρτς σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στα σημερινά φύλλα των εφημερίδων «Stuttgarter Zeitung» και «Stuttgarter Nachrichten».

«Η Αριστερά είναι η ασπίδα προστασίας από τον Άρμιν Λάσετ (CDU) και τον Φιλελεύθερο (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ. Έτσι όπως όλοι αλληθωρίζουν προς το FDP, το ερώτημα το οποίο τίθεται τελικά είναι: ‘Αριστερά ή Λίντνερ’; Υπό ορισμένες συνθήκες, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα μπορεί να ορίσει τον καγκελάριο χωρίς εμάς, αλλά χωρίς εμάς ο Όλαφ Σολτς δεν θα εφαρμόσει ούτε στοιχειωδώς τις προεκλογικές του υποσχέσεις», τόνισε.

«Εάν η απογοήτευση του υποψηφίου καγκελαρίου των συντηρητικών Άρμιν Λάσετ είναι τόσο μεγάλη ώστε να προειδοποιεί κατά μιας ενδεχόμενης σύμπραξης Σοσιαλδημοκρατών-Αριστεράς και Πρασίνων, αυτά είναι καλά νέα. Δείχνει ότι είναι εφικτή. Κοινωνικές και φιλικές προς το κλίμα πολιτικές δεν θα μπορέσουν να εφαρμόσουν το SPD και οι Πράσινοι με τους συντηρητικούς και τους Φιλελεύθερους», τόνισε με τη σειρά της και η συνυποψήφια του Μπαρτς και πρόεδρος του κόμματος, Γιανίνε Βίσλερ, παραπέμποντας στις πρόσφατες δηλώσεις του Άρμιν Λάσετ για το ενδεχόμενο ενός συνασπισμού μεταξύ του SPD, της Αριστεράς και των Πρασίνων.

Πηγή: Stuttgarter Zeitung, Stuttgarter Nachrichten

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή