Γερμανία: Επί ποδός η αστυνομία λόγω διαδηλώσεων για την Πρωτομαγιά

by Times Newsroom 1

Χιλιάδες αστυνομικοί στη Γερμανία είναι σήμερα σε επιφυλακή ενόψει των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί για την εργατική Πρωτομαγιά σε όλη τη χώρα, καθώς οι αρχές εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρξουν βίαια επεισόδια σε διαδηλώσεις που σχεδιάζουν μέλη αριστερών και δεξιών οργανώσεων.

Ενώ η συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων DGB πραγματοποιεί τη βασική της συγκέντρωση στο Αμβούργο με το σύνθημα «Η Αλληλεγγύη είναι το Μέλλον», το ενδιαφέρον στρέφεται σε άλλες διαδηλώσεις όπου πιθανόν να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια. Πάνω από 5.000 αστυνομικοί θα είναι στους δρόμους του Βερολίνου, όπου στο παρελθόν οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά αμαυρώθηκαν από βιαιότητες, κυρίως τις νυχτερινές ώρες.

Φέτος, εκτός των συνηθισμένων συγκεντρώσεων, στους δρόμους αναμένονται διαδηλωτές κατά των περιορισμών του κορονοϊού, πολλοί εκ των οποίων ανήκουν στην ακροδεξιά.

Οι αρχές του Βερολίνου αναμένουν ότι 10.000 άνθρωποι θα συμμετάσχουν σε πορεία αριστερών οργανώσεων που ξεκινά στις 6 το απόγευμα (19.00 ώρα Ελλάδας).

Η κατάσταση περιπλέκεται λόγω της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, που έχει επιβληθεί στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, καθώς και της διαδήλωσης που έχει προγραμματίσει για το απόγευμα η οργάνωση Querdenken, η οποία είναι αντίθετη στη στρατηγική της κυβέρνησης για την πανδημία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή