Γερμανία: Για «εξωτερικές παρεμβάσεις» στις εκλογές του Σεπτεμβρίου προειδοποιεί ο Σόιμπλε

by Times Newsroom 1

Ο πρώην Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου, δήλωσε ότι φοβάται «εξωτερικές παρεμβάσεις» στις γενικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, προειδοποιώντας ότι «ο κίνδυνος είναι σχετικά μεγάλος».

«Γνωρίζουμε τι μπορεί να γίνει με ψευδείς ειδήσεις», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε στο πρακτορείο ειδήσεων DPA σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε το Σάββατο, προσθέτοντας ότι «διεξάγεται ένας πραγματικός πόλεμος προπαγάνδας», αλλά δεν είναι σαφές ποιος είναι πίσω από τις επιθέσεις. Ακόμα κι αν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις, οι «συνήθεις ύποπτοι» θα αρνούνταν τις κατηγορίες είπε ο κ. Σόιμπλε.

Ο κ. Σόιμπλε είπε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για το ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ενώ γενικά είναι καλά ενσωματωμένο στη γερμανική κοινωνία, λαμβάνει πληροφορίες από ξένα μέσα ενημέρωσης. Πρόσθεσε ότι ένα μέσο όπως το Russia Today – το πρώην όνομα του RT που υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο – «προφανώς δεν είναι ένας ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός που πλησιάζει καν τις αρχές της ελευθερίας του Τύπου».

«Η κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου σε χώρες όπως η Ρωσία ή η Τουρκία επηρεάζει επίσης τους ψηφοφόρους στη Γερμανία», είπε.

Ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι δεν είναι εύκολο για τη Γερμανία ως κοινωνία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Ωστόσο, πρότεινε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να έχει ρωσόφωνες προειδοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προειδοποιούν για τους κινδύνους χειραγώγησης και προπαγάνδας.

Η Γερμανία διεξάγει τις κοινοβουλευτικές εκλογές της στις 26 Σεπτεμβρίου. Το αποτέλεσμα θα καθορίσει ποιος διαδέχεται την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία σχεδιάζει να παραιτηθεί μετά από 16 χρόνια στην εξουσία.

Ο κ. Σόιμπλε- ο οποίος είναι μέλος της Bundestag από το 1972 – διεκδικέι ακόμα μία κοινοβουλευτική θητεία.

με πληροφορίες από το Politico

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή