Γερμανία: Η κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ

by Times Newsroom 1

Η κυβέρνηση της Γερμανίας καταδίκασε την Τετάρτη «δριμύτατα» τις συνεχιζόμενες επιθέσεις κατά ισραηλινών πόλεων, κάνοντας λόγο για «βία η οποία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανέναν τρόπο» και επισημαίνοντας το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα.

«Η Χαμάς και οι συνδεδεμένες με αυτήν εξτρεμιστικές οργανώσεις έχουν επιτεθεί από τη Δευτέρα εναντίον του Ισραήλ με περισσότερους από 1.000 πυραύλους. Ο στόχος τους είναι να σκοτώσουν ανθρώπους εσκεμμένα και αδιακρίτως», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι η γερμανική κυβέρνηση καταδικάζει δριμύτατα τις επιθέσεις από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Αυτή η βία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανέναν τρόπο. Το Ισραήλ έχει, στο πλαίσιο της αυτοάμυνας, το δικαίωμα να αμυνθεί ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις», σημείωσε, ενώ, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με ενδεχόμενες ευθύνες του Ισραήλ, τόνισε ότι η ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ είναι αδιαπραγμάτευτη για την γερμανική κυβέρνηση και αποτελεί αποφασιστικό σημείο της εξωτερικής πολιτικής της.

«Αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο σε συγκεκριμένα μέτρα της κυβέρνησης του Ισραήλ να έχουμε διαφορετική άποψη», συνέχισε, αλλά τόνισε: «Σε μια μέρα σαν τη σημερινή, η θέση μας είναι πολύ ξεκάθαρη: οι τρομοκρατικές επιθέσεις με πυραύλους εναντίον του Ισραήλ πρέπει να σταματήσουν. Αυτό είναι που πρέπει τώρα να γίνει, προκειμένου να μην σκοτωθούν περισσότεροι άνθρωποι».

Το βράδυ της Τρίτης άγνωστοι έκαψαν ισραηλινές σημαίες έξω από Συναγωγές στη Βόννη και στο Μούνστερ, ενώ ο Πρόεδρος του Κεντρικού Εβραϊκού Συμβουλίου της Γερμανίας Γιόζεφ Σούστερ καταδίκασε τις ενέργειες και ζήτησε μεγαλύτερη προστασία των πιθανών στόχων, αλλά και στήριξη του κράτους του Ισραήλ από την γερμανική κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή