Γερμανία-κορονοϊός: Ανοίγει το… ψαλίδι η Βαυαρία για μεγαλύτερες συγκεντρώσεις και γιορτές

by Times Newsroom 1

Σε αντίθεση με τα μπαρ και τις παμπ, τα οποία εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί από την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, ένα κρατίδιο αρχίζει και… χαλαρώνει και μάλιστα άμεσα.

Έτσι, λοιπόν από αυτήν την Τετάρτη 8 Ιουλίου και μετά, επιτρέπεται στη Βαυαρία και πάλι η διοργάνωση μεγαλύτερων ιδιωτικών εκδηλώσεων και οικογενειακών εορτασμών, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Florian Herrmann (CSU) μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη Τρίτη, στο Μόναχο.

Με γνώμονα την παραπάνω απόφαση θα μπορούν πλέον να πραγματοποιηθούν ιδιωτικές εκδηλώσεις, συναντήσεις, πάρτι γενεθλίων, τελετές αποφοίτησης και γάμοι, με διπλάσιο αριθμό συμμετεχόντων από ό,τι πριν: με έως και 100 άτομα σε κλειστά δωμάτια και με έως και 200 ​​άτομα σε εξωτερικούς χώρους.

Ο Herrmann τόνισε επίσης ότι «ο ιός δεν έχει ακόμη ηττηθεί και άρα θα πρέπει να είμαστε ακόμη προσεκτικοί, καθώς μπορεί να υπάρχει κάποια χαλάρωση των μέτρων αλλά ο πυρήνας παραμένει ίδιος, δηλαδή οφείλουμε να έχουμε το νου μας και να μην επαναπαυόμαστε».

Με πληροφορίες από Süddeutsche Zeitung

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή