Γερμανία: «Λάθος επιλογή» ο Άρμιν Λάσετ, εκτιμά η πλειοψηφία των πολιτών

by Times Newsroom 1

«Λάθος» επιλογή αποτελεί ο ‘Αρμιν Λάσετ ως υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για την Καγκελαρία, εκτιμά η πλειοψηφία των Γερμανών. Ακόμη περισσότεροι είναι εκείνοι που αποδοκιμάζουν την επιλογή και ανήκουν στους υποστηρικτές των κομμάτων που εκπροσωπεί.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Civey για λογαριασμό του περιοδικού Der Spiegel, το 66% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η επιλογή του κ. Λάσετ αντί του Μάρκους Ζέντερ για το χρίσμα δεν ήταν η σωστή, ενώ μεταξύ των υποστηρικτών του CDU και της CSU η ίδια άποψη εκφράζεται από το 77%.

Στο ερώτημα της απευθείας επιλογής Καγκελάριου, προηγείται σημαντικά η υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ με 30%, ακολουθεί ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και σημερινός Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς με 17% και τελευταίος κατατάσσεται ο ‘Αρμιν Λάσετ, με μόλις 11% της προτίμησης.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η Χριστιανική Ένωση προηγείται με 29%, ακολουθούν οι Πράσινοι με 25%, το SPD με 15%, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 10%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 9% και η Αριστερά με 7%.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή