Γερμανία: «Περιοχή κινδύνου» η Ισπανία – «Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων» στην Κύπρο

by Times Newsroom 1

Στις «περιοχές μεγάλου αριθμού κρουσμάτων» κορωνοϊού κατατάσσει από την Κυριακή 11 Ιουλίου το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» την Κύπρο, ενώ συμπεριλαμβάνει και ολόκληρη την Ισπανία στις «περιοχές κινδύνου».

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, όσοι επιστρέφουν στη Γερμανία από περιοχές «μεγάλου αριθμού κρουσμάτων», εφόσον δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 ή αναρρώσει από τη νόσο, υποχρεούνται να παραμείνουν σε καραντίνα, η οποία ωστόσο μπορεί να διακοπεί μετά την πέμπτη ημέρα με αρνητικό τεστ. Επιστρέφοντας από τις «περιοχές κινδύνου», οι μη εμβολιασμένοι ή αναρρώσαντες πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ.

Ο δείκτης των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών είναι σήμερα για την Κύπρο στο 591, ενώ για την Ισπανία στο 201 και ειδικά για την Μαγιόρκα στο 127. Στην Γερμανία ο ίδιος δείκτης βρίσκεται στο 6, με τη λήψη μέτρων να ξεκινά από το 50.

Το μέτρο ισχύει από την Κυριακή 11 Ιουλίου. Για Γερμανούς τουρίστες στην Ισπανία ή για Ισπανούς τουρίστες στη Γερμανία, για πρακτικούς σκοπούς, ο αντίκτυπος είναι σχετικός, δεδομένου ότι βασικά υπονοεί ότι για να εισέλθουν στη Γερμανία αφού ήταν στην Ισπανία τις προηγούμενες 10 ημέρες, κάποιος πρέπει να υποβάλει τεστ PCR ή αντιγόνου ή να είναι πλήρως εμβολιασμένος ή να έχει αναρρώσει. Με αυτούς τους τρεις τρόπους, εξαιρούνται από τη διατήρηση της καραντίνας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, La Vanguardia

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή