Γερμανία: Στις χώρες «υψηλού κινδύνου» η Ελλάδα

Στη λίστα και Ολλανδία, Βέλγιο, Ιρλανδία

by Times Newsroom 1

Στις «περιοχές υψηλού κινδύνου» για τη Γερμανία κατατάσσονται από την Κυριακή η Ελλάδα, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Ιρλανδία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ».

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, όποιος φθάνει στη Γερμανία από τις προαναφερθείσες χώρες και δεν έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19 ή ανάρρωσης από τη νόσο, θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα 10 ημερών. Θα μπορεί ωστόσο να υποβληθεί σε τεστ μετά την 5η ημέρα και, εφόσον είναι αρνητικό, να απαλλαγεί από την υποχρέωση παραμονής σε περιορισμό.

Ο κανόνας ισχύει και για τα παιδιά, αλλά, όταν πρόκειται για άτομα κάτω των 12 ετών, η καραντίνα λήγει αυτομάτως μετά την 5η ημέρα, χωρίς την υποχρέωση του τεστ. Επιπλέον, όλοι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν προς τη Γερμανία από χώρα «υψηλού κινδύνου», θα πρέπει να συμπληρώνουν ψηφιακό έγγραφο, στο οποίο θα καταχωρούν και το πιστοποιητικό τους (εμβολιασμού, ανάρρωσης, διαγνωστικού τεστ).

Καθώς η Αυστρία μπαίνει ξανά σε εθνικό lockdown για ολόκληρο τον πληθυσμό της, η Γερμανία δεν αποκλείει να ακολουθήσει παρόμοιο δρόμο.

Σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της Αυστρίας, ο ανώτατος αξιωματούχος υγείας της Γερμανίας προειδοποίησε ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης μπορεί επίσης να χρειαστεί πιο σκληρά μέτρα.

Μόλις την Πέμπτη, η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ αύξησε την πίεση στους ανεμβολίαστους, ανακοινώνοντας σχέδια για περιορισμό πολλών δραστηριοτήτων αναψυχής.

«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση στην οποία δεν πρέπει να αποκλείσουμε τίποτα», είπε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν την Παρασκευή απαντώντας σε ερώτηση για το εάν είναι πιθανό ένα νέο lockdown. «Αυτή θα είναι η εβδομάδα των αποφάσεων», πρόσθεσε.

με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή