Γερμανία: Την Πέμπτη ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Προγραμματίζονται συνολικά 22 ομάδες εργασίας για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας

by Times Newsroom 1

Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι (FDP) θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού «φωτεινού σηματοδότη» – όπως αποκαλείται από τα ΜΜΕ – μεθαύριο Πέμπτη το απόγευμα.

Όπως πληροφορήθηκε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και είχε προηγουμένως μεταδώσει και ο Δημοσιογραφικός Όμιλος Funke, προγραμματίζονται συνολικά 22 ομάδες εργασίας.

Οι ομάδες αυτές θα πρέπει να διαπραγματευτούν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας ενός ενδεχόμενου κυβερνητικού συνασπισμού για διάφορα θέματα και τομείς πολιτικής. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Δικτύου Συντακτών της Γερμανίας πάντως (RND), το οποίο επικαλείται το ΑΠΕ ΜΠΕ, η σύνθεση αυτών των ομάδων εργασίας δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού «φωτεινού σηματοδότη» πρόκειται να ξεκινήσουν «στο τέλος της εβδομάδας», προανήγγειλε, νωρίτερα την Τρίτη, σε εκπομπή του δεύτερου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ZDF, και η συμπρόεδρος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ.

Επισημαίνεται πως μετά το SPD και τους Πράσινους, το FDP ψήφισε επίσης χθες Δευτέρα υπέρ της έναρξης εντατικών συνομιλιών για τον σχηματισμό της πρώτης – σε ομοσπονδιακό επίπεδο – κυβέρνησης «φωτεινού σηματοδότη» στη Γερμανία.

Μέχρι πρόσφατα, το SPD, οι Πράσινοι και το FDP διεξήγαγαν διερευνητικές συνομιλίες προκειμένου να εντοπίσουν τα κοινά σημεία και τις διαφορές τους χωρίς όμως να δεσμεύονται για την έναρξη συνομιλιών για σχηματισμό τρικομματικής κυβέρνησης.

Στις επικείμενες διαπραγματεύσεις συνασπισμού, οι εταίροι έχουν πλέον ως σταθερό στόχο τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνασπισμού, μετέδωσε το dpa.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή