Γερμανία: Το CDU της Μέρκελ σε άνοδο πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου

by Times Newsroom 1

Αυξάνεται η υποστήριξη προς τη συντηρητική συμμαχία της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε χθες στο Ίντερνετ.

Στη δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ερευνών YouGov, 30% δήλωσαν πως θα ψηφίσουν τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Μέρκελ ή το βαυαρικό αδελφό της κόμμα, τη Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU). Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά τέσσερις μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η Μέρκελ θα αποχωρήσει έπειτα από 16 χρόνια στην καγκελαρία μετά τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου. Ο επικεφαλής της CDU Άρμιν Λάσετ διεξάγει εκστρατεία για να τη διαδεχθεί.

Χάνουν 3 μονάδες οι Πράσινοι

Οι Πράσινοι –η υποψήφια των οποίων για την καγκελαρία Αναλένα Μπέρμποκ έχει χάσει κάποια από την αρχική της δημοτικότητα– έχασαν 3 μονάδες και έπεσαν στο 19%, σύμφωνα με την έρευνα. Έτσι οι Πράσινοι καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση και ακολουθούν οι Σοσιαλδημοκράτες με ένα σταθερό 15%.

Από αυτούς που απάντησαν στη δημοσκόπηση, 11% είπαν ότι θα ψηφίσουν την ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το ίδιο ποσοστό με τον προηγούμενο μήνα, ενώ το ίδιο ποσοστό ερωτηθέντων είπε ότι θα ψηφίσει τους φιλελεύθερους Ελεύθερους Δημοκράτες (-1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα).

Το κόμμα Die Linke (Η Αριστερά) παραμένει στο 7%.

Άλλες έρευνες δίνουν επίσης στις CDU/CSU σαφές προβάδισμα επί των Πρασίνων. Πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Forsa έφερε τις χριστιανικές ενώσεις στο 30% και τους Πράσινους στο 20%.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή