Γερμανία: Υποδέχεται για πρώτη φορά παιδιά μαχητών του ISIS

by Times Newsroom 1

Η αυτόνομη κουρδική διοίκηση στη βορειοανατολική Συρία παρέδωσε σήμερα στη Γερμανία τέσσερα παιδιά, των οποίων οι γονείς ήταν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) σε μια πρώτη πρωτοβουλία αυτού του είδους μεταξύ των Κούρδων της Συρίας και του Βερολίνου.

Η αυτόνομη διοίκηση παρέδωσε τα τέσσερα παιδιά, τρία από τα οποία είναι ορφανά –δύο κορίτσια και ένα αγόρι– καθώς και ένα κοριτσάκι 6 μηνών που είναι πολύ άρρωστο, σε αντιπροσωπεία της γερμανικής κυβέρνησης,  όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους ο o Αμπντελ Καρίμ Ούμερ, επικεφαλής των Εξωτερικών Σχέσεων της κουρδικής διοίκησης.

Είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία παίρνει πίσω παιδιά των οποίων οι οικογένειες συγκαταλέγονταν στους μαχητές του ISIS. Η Γαλλία και η Νορβηγία έχουν ήδη πάρει ορισμένα.

Τα παιδιά ζούσαν στον καταυλισμό αλ-Χολ της βορειοανατολικής Συρίας, όπου διαβιούν 74.000 άνθρωποι. Ήταν ανάμεσα στις οικογένειες του Ισλαμικού Κράτους που παραδόθηκαν στις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κατά τη διάρκεια των μαχών εναντίον της εξτρεμιστικής οργάνωσης στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με κουρδικές πηγές.

Τον Μάρτιο, οι SDF ανακοίνωσαν την ήττα του ISIS και κατέλαβαν το τελευταίο προπύργιο της οργάνωσης στην ανατολική Συρία έπειτα από μάχες μηνών. Το μέλλον των ξένων μαχητών της τζιχαντστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και των οικογενειών τους έχει γίνει ένα πιεστικό πρόβλημα για τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή