Για Ουκρανία και ενεργειακό συζήτησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ντόναλντ Τουσκ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες, ενόψει των αυριανών Συνόδων Κορυφής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ

by Times Newsroom

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Ντόναλντ Τουσκ συναντήθηκε στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τουσκ συζήτησαν στην έδρα του ΕΛΚ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και για τα ζητήματα της ενέργειας. Επίσης συζήτησαν για τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο ΕΛΚ.

Σε ανάρτησή του, ο κ. Τουσκ ανέφερε τα εξής, για τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό: «Πάντα χαίρομαι να συναντώ τον καλό μου φίλο Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Ελλάδα, η Ευρώπη και το ΕΛΚ χρειάζονται περισσότερους ηγέτες σαν αυτόν, με όραμα και με αξίες βασισμένες στην κοινή αλληλεγγύη όλων των Ευρωπαίων».

Ο πρωθυπουργός είχε σύντομη συνάντηση και με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Υπενθυμίζεται ότι στις Βρυξέλλες λαμβάνουν χώρα αύριο οι Σύνοδοι Κορυφής ΕΕ και ΝΑΤΟ, όπου και ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει το «παρών».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή