Γιάνγκσι Τσου: “Η νύφη φάντασμα” | Εκδόσεις Λιβάνη

by Times Newsroom 1

YANGSZE CHOO

Η ΝΥΦΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ

Η Λι Λαν, κόρη µιας αριστοκρατικής αλλά χρεοκοπηµένης οικογένειας, έχει περιορισµένες προοπτικές. Μέχρι που δέχεται µια ασυνήθιστη πρόταση από την πλούσια και ισχυρή οικογένεια Λιµ. Θέλουν να την κάνουν νύφη-φάντασµα για τον γιο της οικογένειας που πέθανε πρόσφατα υπό µυστηριώδεις συνθήκες. Όχι ιδιαίτερα συνηθισµένος, ένας παραδοσιακός γάµος-φάντασµα τελείται συνήθως για να εξευµενιστεί ένα ανήσυχο πνεύµα. Μια τέτοια ένωση µπορεί να εξασφαλίσει τη Λι Λαν για όλη της τη ζωή, αλλά το αντίτιµο είναι τροµερό. Ύστερα από µια δυσοίωνη επίσκεψη στην πλούσια έπαυλη των Λιµ, η Λι Λαν παρασύρεται στη σκιώδη επικράτεια του κινεζικού κάτω κόσµου. Πρέπει όµως να φέρει στο φως τα πιο σκοτεινά µυστικά της οικογένειας Λιµ ―και την αλήθεια για τη δική της οικογένεια―, προτού εγκλωβιστεί σ’ αυτόν τον φασµατικό κόσµο για πάντα.

Ένα εκπληκτικά πρωτότυπο έργο, που βασίζεται σε ιστορικά στοιχεία εµπλουτισµένα µε κινεζικές δοξασίες, ροµαντική ίντριγκα και απροσδόκητες µεταφυσικές ανατροπές.

Ένα βράδυ ο πατέρας µου µε ρώτησε αν θα ήθελα να γίνω νύφη-φάντασµα.
Βρισκόµασταν στο µελετητήριό του. Εγώ ξεφύλλιζα µια εφηµερίδα, ο πατέρας µου ήταν ξαπλωµένος στο ψάθινο ανάκλιντρό του. Συγχυσµένη, αναποδογύρισα το µελανοδοχείο στο γραφείο του, χύνοντας το περιεχόµενό του στην εφηµερίδα, όπου απλώθηκε σε µια δυσοίωνη κατάµαυρη κηλίδα. Η πρακτική να παντρεύουν έναν πεθαµένο ήταν ασυνήθιστη και εφαρµοζόταν για να εξευµενιστεί ένα πνεύµα. Μια πεθαµένη παλλακίδα που είχε φέρει στον κόσµο έναν γιο µπορεί να παντρευόταν µετά θάνατον για να προαχθεί στην κοινωνική θέση της συζύγου. Ή δύο εραστές που είχαν βρει τραγικό θάνατο µπορεί να ενώνονταν µε τα δεσµά του γάµου µετά θάνατον. Ήξερα τέτοιες περιπτώσεις. Αλλά ένας γάµος ανάµεσα σ’ έναν άνθρωπο εν ζωή και σ’ έναν πεθαµένο ήταν σπάνιο και, οµολογουµένως, τροµακτικό συµβάν.

Η Γιάνγκσι Τσου είναι κινεζικής καταγωγής Μαλαισιανή τέταρτης γενιάς. Χάρη στα πολυταξιδεµένα παιδικά της χρόνια, µπορεί να κρυφακούει (άσχηµα) ανθρώπους να µιλούν σε αρκετές γλώσσες. Μετά την αποφοίτησή της από το Χάρβαρντ εργάστηκε ως σύµβουλος διαχείρισης, πριν γράψει το πρώτο της µυθιστόρηµα. Η Γιάνγκσι τρώει και διαβάζει πολύ – συχνά ταυτόχρονα.
Μπορείτε να την ακολουθήσετε στο
blog της (http://yschoo.com/) ή στο Twitter (@yangszechoo).

  • Γιάνγκσι Τσου: Η νύφη φάντασμα
  • Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
  • Εκδόσεις Λιβάνη
  • Αθήνα 2021. Σελίδες: 656
  • Τιμή: € 18,00 (με ΦΠΑ)
  • ISBN 978-960-14-3660-9

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή