Γιατί κ. Μηταράκη;

Ο πληθυσμός του καταυλισμού στο Καρά – Τεπέ στην Λέσβο πλησιάζει τους 3.000 κατόπιν συνεχών αφίξεων από τα τουρκικά παράλια και ότι η Ν.Δ. έχει δεσμευτεί πολλάκις για μηδενική μόνιμη παραμονή μεταναστών στα ακριτικά νησιά.

by Times Newsroom

Πρόσκληση της Ύπατης Αρμοστείας προς τον Τοπικό Συνεταιρισμό Μαστιχοπαραγωγών Καλλιμασιάς Χίου προσπαθεί να συνδέσει μετανάστες – πρόσφυγες με την τοπική αγορά εργασίας. Η εκδήλωση έγινε στις 4 Μαΐου στον τωρινό καταυλισμό Καρά -Τεπέ (Μαυροβούνι) Λέσβου σε στενή συνεργασία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και προφανώς η πρόσκληση στέλνεται σε παραγωγικούς φορείς σε όλο το Βόρειο Αιγαίο.

Να θυμίσουμε ότι ο πληθυσμός του καταυλισμού στο Καρά – Τεπέ στην Λέσβο πλησιάζει τους 3.000 κατόπιν συνεχών αφίξεων από τα τουρκικά παράλια και ότι η Ν.Δ. έχει δεσμευτεί πολλάκις για μηδενική μόνιμη παραμονή μεταναστών στα ακριτικά νησιά.

Εν όψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, αναγκαίες οι ξεκάθαρες απαντήσεις στα ερωτήματα:

α. Αν η πολιτική σύνδεσης προσφύγων -μεταναστών με τις τοπικές αγορές εργασίας και η παραμονή στα ακριτικά νησιά, πριμοδοτεί την παράνομη μετανάστευση προερχόμενη από τα τουρκικά παράλια;

β. Αν συνάδει η εκδήλωση με την δέσμευση της Ν.Δ. για μηδενική μόνιμη παραμονή μεταναστών στα ακριτικά νησιά;

γ. Γιατί η Ύπατη Αρμοστεία ασκεί καθοριστικό ρόλο στην μεταναστευτική πολιτική και μάλιστα στις ευαίσθητες ακριτικές περιοχές; (Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες στους Χιώτες από τις κατά καιρούς προσπάθειες της Υ.Α να φτιάξει ή να μεγεθύνει καταυλισμούς δημοπρατώντας ακόμα και κατασκευαστικές εργασίες χωρίς άδεια!)

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com