Γιατί να ζητήσει συγγνώμη ο «αλάνθαστος» κ. Τσίπρας;

Στην Κουμουνδούρου κάποια στιγμή πίστευαν ότι ήταν και «άχαστος». Μέχρι που έχασε τέσσερις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις το 2019. Λογικό, τώρα, να βρίσκονται σε πανικό όταν βλέπουν την κατάρρευση να έρχεται στις προσεχείς κάλπες και να υπάρχει πιθανότητα να τερματίσουν… τρίτοι.

by Times Newsroom

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάντοτε δίκιο. Τα κάνει όλα σωστά. Είναι αλάνθαστος. Προφανώς αυτά πιστεύουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και οι σύντροφοί του.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης

ΟΧΙ, δεν πρόκειται για τρολάρισμα.

ΣΥΜΦΩΝΑ με τα λεγόμενα του κ. Τσίπρα προκύπτουν τα παραπάνω. Τα έκανε όλα σωστά όταν το κόμμα του καθύβριζε ως τρόικα εσωτερικού και προδοτικές τις κυβερνήσεις της περιόδου 2010-2015. Τα έκανε όλα σωστά όταν δεσμευόταν ότι θα σκίσει τα Μνημόνια με έναν νόμο και ένα άρθρο.

ΤΑ έκανε όλα σωστά όταν έκανε τραπεζικό lockdown και επέβαλε τα capital controls. Τα έκανε όλα σωστά όταν προκήρυσσε το δημοψήφισμα και υποστήριζε το «Οχι». Τα έκανε όλα σωστά και όταν εφάρμοσε το «Ναι». Τα έκανε όλα σωστά όταν υπέγραψε το τρίτο και ολόδικό του Μνημόνιο.

ΤΑ έκανε όλα σωστά όταν καταργούσε το ΕΚΑΣ, μείωνε τις συντάξεις, αύξανε τη φορολογία και κρατούσε ανέγγιχτο τον ΕΝΦΙΑ, που όπως είχε πει «δεν διορθώνεται, αλλά καταργείται». Τα έκανε όλα σωστά όταν μπλόκαρε κάθε είδους επένδυση, καθώς όπως είχε πει και στενός συνεργάτης τους «να πάνε στα τσακίδια οι επενδυτές». Τα έκανε όλα σωστά όταν υπέγραφε τη Συμφωνία των Πρεσπών, που όπως όλα δείχνουν στην πράξη θα μείνει ανεφάρμοστη.

ΤΑ έκανε όλα σωστά και στην τραγωδία της Μάνδρας, γι’ αυτό και η κυβέρνησή του έριξε τις ευθύνες στην κλιματική αλλαγή. Τα έκανε όλα σωστά και στο Μάτι, όπου έχασαν τη ζωή τους 102 συμπολίτες μας. Για το Μάτι κανείς δεν τον κατηγόρησε για τους θανάτους, αλλά για την πολιτική διαχείριση. Γιατί συμμετείχε σε μια σύσκεψη που ενώ είχε ήδη σβήσει η φωτιά και υπήρχαν ήδη νεκροί, εκείνος ρωτούσε πότε θα πετάξουν τα αεροπλάνα για να σβήσουν… τις φλόγες. Κατήγγειλε θεωρίες συνωμοσίας, είχε μιλήσει για ασύμμετρη απειλή και οι υπουργοί του είχαν στήσει μια συνέντευξη Τύπου με fake στοιχεία για οργανωμένο εμπρησμό, ενώ παντού δήλωναν ότι «όσο κι αν είχαν ψάξει, δεν έβρισκαν κάποιο λάθος».

ΑΦΟΥ, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί του ισχυρίζονται πως τα έκαναν όλα σωστά κατά τη διάρκεια της τετραετούς διακυβέρνησης, προφανώς έτσι εξηγείται και γιατί δεν εκστόμισε ποτέ ούτε μια συγγνώμη.

ΓΙΑΤΙ ο κ. Τσίπρας θεωρεί πως έχει δίκιο και όταν λέει «άσπρο» και όταν λέει «μαύρο». Πως κατέχει το αλάθητο του Πάπα. Και λαϊκίζει δίχως τέλος. Κραυγάζει από το πρωί έως το βράδυ. Καταγγέλλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως καταστρέφει τη χώρα. Εκανε πρόταση μομφής για το χάος της χιονοθύελλας, αλλά δεν θεωρεί ότι έχει κάποια ευθύνη για όσα καταστροφικά λάθη έγιναν επί των ημερών του.

ΟΤΑΝ πιστεύει πως είναι αλάνθαστος δεν υπάρχει και λόγος για να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Τσίπρας.

ΟΙ πολίτες, όμως, γνωρίζουν από την καλή και από την ανάποδη τα ψευδοαφηγήματα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου κάποια στιγμή πίστευαν ότι ήταν και «άχαστος». Μέχρι που έχασε τέσσερις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις το 2019. Λογικό, τώρα, να βρίσκονται σε πανικό όταν βλέπουν την κατάρρευση να έρχεται στις προσεχείς κάλπες και να υπάρχει πιθανότητα να τερματίσουν… τρίτοι.

Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com