Γιατί οι Λονδρέζοι προτιμούν την τηλεργασία…

...για να αποφύγουν τον χρόνο και το κόστος της μετακίνησης στο γραφείο, σύμφωνα με μια μελέτη που δείχνει ότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι απίθανο να επιστρέψουν ξανά και τις πέντε ημέρες στο γραφείο.

by Times Newsroom

Οι Λονδρέζοι προτιμούν εργάζονται από το σπίτι κυρίως για να αποφύγουν τον χρόνο και το κόστος της μετακίνησης στο γραφείο, σύμφωνα με μια μελέτη που δείχνει ότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι απίθανο να επιστρέψουν ξανά και τις πέντε ημέρες στο γραφείο.

Οι περικοπές στα μέσα μαζικής μεταφοράς και το υψηλό κόστος των εισιτηρίων λειτουργούν ως σημαντικός αποτρεπτικός παράγοντας για τους εργαζομένους που πραγματοποιούν καθημερινές μετακινήσεις στο γραφείο, ενώ η κυκλοφοριακή συμφόρηση και το αυξανόμενο κόστος της βενζίνης και του ντίζελ, που κορυφώθηκαν αυτήν την εβδομάδα, καθιστούν τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο μη ελκυστικές.

Μόνο το 10% των εργαζομένων είπε ότι πίστευε ότι θα επέστρεφε στο γραφείο με πλήρη απασχόληση σε σύγκριση με το 73% που είπε σε ερευνητές από το King’s College του Λονδίνου ότι η εργασία από το σπίτι τουλάχιστον μία μέρα την εβδομάδα θα ήταν μόνιμο χαρακτηριστικό της σύγχρονης ζωής.

Εργαζόμενοι χρόνια, αλλά και νέοι ερωτηθέντες έδωσαν την ίδια θετική απάντηση στην τηλεργασία, όπως και όσοι ψήφισαν Εργατικούς και Συντηρητικούς, αν και μεγαλύτερος αριθμός Εργατικών από τους υποστηρικτές των Τόρις ήταν υπέρ της εργασίας από το σπίτι.

Μεταξύ των θετικών στοιχείων της τηλεργασίας, η αποφυγή της καθημερινής μετακίνησης θεωρήθηκε ως το κορυφαίο όφελος κατά 80%, ακολουθούμενο από την ικανότητα διαχείρισης οικιακών-κοινωνικών ευθυνών στο 66% – με το 71% των γυναικών να το αναφέρουν ως παράγοντα σε σύγκριση με το 60% των ανδρών.

Η έκθεση αναμένεται να ανησυχήσει τον δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, και τα στελέχη της Transport for London, που λένε ότι χρειάζονται οι άνθρωποι να επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα μετακίνησης όταν η κυβέρνηση σχεδιάζει να κάνει το σύστημα μεταφορών της πρωτεύουσας αυτοχρηματοδοτούμενο.

Άλλες πόλεις, όπου οι εργαζόμενοι είναι πιθανό να έχουν παρόμοια θετική άποψη για την εργασία στο σπίτι, είναι επίσης πιθανό να δουν τα αποτελέσματα ως πλήγμα για την αναζωογόνηση των κεντρικών εμπορικών συνοικιών και τα σχέδια των φορέων εκμετάλλευσης τραμ, λεωφορείων και τρένων για την αποκατάσταση πιο συχνών υπηρεσιών.

Πολλοί εργοδότες ανέφεραν ότι το προσωπικό προτιμά να εργάζεται από Τρίτη έως Πέμπτη στο γραφείο και ανέφερε αντίσταση στην επιστροφή στα προ πανδημίας επίπεδα εργασίας στο γραφείο.

Πηγή: Guardian

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com