Γιατρός βοήθησε γυναίκα να γεννήσει σε αεροπλάνο εν πτήσει κι εκείνη έδωσε στο μωρό το όνομά της

Μια συγκινητική ιστορία τοκετού σε αεροπλάνο που πετούσε στα 35.000 πόδια πάνω από τον Νείλο

by Times Newsroom

Η Δρ Aisha Khatib, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, βρισκόταν περίπου μία ώρα στην πτήση της Qatar Airways από τη Ντόχα προς το Entebbe όταν ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα του αεροπλάνου αν υπάρχει γιατρός στην πτήση.

Η Δρ Khatib, παρά το γεγονός πως ήταν εξαντλημένη από ένα πρόγραμμα εργασίας στο Τορόντο που μαστιζόταν από τον κορονοϊό δεν δίστασε καθόλου.

«Σηκώθηκα αμέσως και Βλέπω ένα πλήθος ανθρώπων συγκεντρωμένο γύρω από μια γυναίκα», είπε ο Δρ Khatib στο BBC News.

Μια μετανάστης από την Ουγκάντα ​​που ταξίδευε στο σπίτι από τη Σαουδική Αραβία επρόκειτο να γεννήσει το πρώτο της παιδί.

«Καθώς πλησίασα, είδα αυτή τη γυναίκα ξαπλωμένη στο κάθισμα με το κεφάλι της προς το διάδρομο και τα πόδια προς το παράθυρο. Και το μωρό έβγαινε έξω!». Η Δρ Khatib βοηθήθηκε από δύο άλλους επιβάτες – μια ογκολογική νοσοκόμα και μια παιδίατρο από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ). Το μωρό έκλαιγε «έντονα», είπε.

Μετά από γρήγορο έλεγχο, παρέδωσε το βρέφος στον παιδίατρο για πιο προσεκτικό έλεγχο. «Κοίταξα το μωρό και ήταν σταθερό, και κοίταξα τη μαμά και ήταν καλά», λέει η Δρ Khatib. «Λοιπόν, είπα «Συγχαρητήρια είναι κορίτσι». Τότε ολόκληρο το αεροπλάνο άρχισε να χειροκροτεί και να ζητωκραυγάζει και ήταν σαν «Ωχ, σωστά, είμαι σε ένα αεροπλάνο και όλοι το παρακολουθούν αυτό».

Μετά τον τοκετό η γυναίκα τοποθετήθηκε στην πρώτη θέση του αεροπλάνου όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση που έκανε η αεροπορική εταιρεία QATAR Airways

«Το καλύτερο μέρος της ιστορίας είναι ότι αποφάσισε να δώσει στο μωρό το όνομά μου και τη λέξη θαύμα».

Ως δώρο στη συνονόματή της, έδωσε στη Miracle Aisha το χρυσό κολιέ που φορούσε με το όνομα Aisha γραμμένο στα αραβικά είπε η Δρ.Khatib στο BBCnews.

«Σκέφτηκα ότι θα της το έδινα και θα έχει ένα μικρό δείγμα του γιατρού που την γέννησε 35.000 πόδια στον αέρα ενώ πετούσε πάνω από τον Νείλο».

Ο τοκετός έγινε στις 5 Δεκεμβρίου, αλλά η Δρ Khatib ήταν πολύ απασχολημένος με τη θεραπεία ασθενών με Covid στο Τορόντο για να μοιραστεί τις φωτογραφίες μέχρι αυτή την εβδομάδα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή