Γιώργος Κύρτσος: Οι αναρτήσεις του λίγο πριν τη διαγραφή από τη Ν.Δ.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση σε πολλαπλά μέτωπα ασκούσε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, με σειρά αναρτήσεών του στο Twitter λίγο πριν από τη διαγραφή του από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

by Times Newsroom

Μεταξύ άλλων ο κ. Κύρτσος χαρακτήριζε «πολιτικό και εθνικό σκάνδαλο» τη «χαλάρωση έως κατάργηση των μέτρων» την ώρα που ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία βρίσκεται σε υψηλά επίιπεδα. «Η κυβέρνηση επείγεται να στείλει τον κόσμο στα γήπεδα και τα νυχτερινά κέντρα ενώ έχει υποχρέωση να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και την ίδια τη ζωή των πολιτών» έγραφε μεταξύ άλλων.

«Το ασφαλιστικό μαύρη τρύπα για κυβέρνηση, οικονομία. Το έλλειμμα μεγαλώνει σαν ποσοστό του ΑΕΠ. Οι αρμόδιοι δεν ενημερώνουν. Μπήκαμε σε λούκι αναδρομικών χωρίς λεφτά. Τεράστια η ουρά όσων περιμένουν σύνταξη. Οι οργανωτικές αλλαγές δαπανηρή αποτυχία. Οι θεσμοί αρκετά ανήσυχοι» σημείωσε σε άλλο tweet του.

Στο στόχαστρο του κ. Κύρτσου είχε βρεθεί και το θέμα της ακρίβειας και του ενεργειακού κόστους: «Το επιτελικό κράτος στηρίζεται συνήθως στην προεξόφληση θετικών σεναρίων, τα οποία δεν πραγματοποιούνται. Προϋπολογισμός 2022 με πρόγνωση πληθωρισμού 0,8%. Εξάρτηση από ‘φθηνό’ φυσικό αέριο που όμως είναι πανάκριβο. Προσωρινή ακρίβεια που γίνεται μόνιμη. Και άλλα πολλά».

Σε άλλη ανάρτησή του σημείωνε: «Ορισμένοι νομίζουν ότι έχουμε από τις λιγότερο ακριβές τιμές στο ηλεκτρικό στην ΕΕ. Η ελληνική οικονομία έχει υψηλό ενεργειακό κόστος. Οι αυξήσεις στην Ελλάδα εξαιτίας της κρίσης είναι από τις μεγαλύτερες. Τα νοικοκυριά έχουν τεράστια επιβάρυνση σε σχέση με το εισόδημά τους».

Ο κ. Κύρτσος είχε χαρακτηρίσει ακόμη «παγίδα για κυβέρνηση και την Ελλάδα τη δίωξη δημοσιογράφων και της Ελ. Τουλουπάκη». «Η κόντρα Βρυξελλών-Ουγγαρίας, Πολωνίας για κράτος Δικαίου στο ζενίθ. Το Ευρ. Δικαστήριο δέχθηκε σύνδεση κονδυλίων με σεβασμό δικαιωμάτων. Η κριτική από έγκυρα ΜΜΕ, όπως ARTE, σκληραίνει. Το Μαξίμου θεατής των εξελίξεων» σχολίαζε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή