Γιώργος Μουλκιώτης: « Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, επικαλούμενη την πανδημία, δεν αποκαθιστά τη διάκριση εις βάρος 5000 συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας»

by Times Newsroom 1
Share this

Συζητήθηκε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας  και Τομεάρχη Εργασίας  του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Μουλκιώτη προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ιωάννη Βρούτση σχετικά με την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης της διάκρισης εις βάρος 5000 συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας προερχόμενοι από το πρώην ΕΤAΤ.

Ο Γιώργος Μουλκιώτης, στην ομιλία του, επεσήμανε ότι οι συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας προερχόμενοι από το τ. ΕΤΑΤ, έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα με τον επανυπολογισμό των συντάξεων με το ν. 4387/2016. Επιπλέον, υπενθύμισε ότι μετά την πλήρη αποκατάσταση, αναδρομικά από 1η Οκτωβρίου 2019, με το ν. 4670/2020, των επικουρικών συντάξεων στα επίπεδα 31/12/2014, καθώς και την κατάργηση της μείωσης των κύριων συντάξεων και την διατήρηση της προσωπικής διαφοράς στις κύριες συντάξεις με τον ν. 4583/2018, οι μόνοι συνταξιούχοι που συνεχίζουν να έχουν περικοπές με τον ν. Κατρούγκαλου, είναι οι συνταξιούχοι πρώην ΕΤAΤ.

Τέλος, κάλεσε την Κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που έχει συντελεστεί σε βάρος των 5.000 συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας προερχόμενοι από το πρώην ΕΤAΤ, όπως και ο ίδιος ο Υπουργός έχει δεσμευτεί.

Ο Υπουργός Ι. Βρούτσηςδιευκρίνισε ότι πράγματι είχε δεσμευτεί στο παρελθόν να εξετάσει το ενδεχόμενο αποκατάστασης της εν λόγω αδικίας. Ωστόσο, ανέφερε ότι λόγω της ανατροπής του οικονομικού περιβάλλοντος από την πανδημίατου κορωνοϊού, το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας δοκιμάζεται σκληρά από την την ύφεση, την ανεργία, τη μείωση εισφορών και τις αυξημένες υποχρεώσεις για αποπληρωμή των αναδρομικών των συνταξιούχων.

Συνεπώςη κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά τις προεκλογικές και μετεκλογικές   υποσχέσεις της, επικαλούμενη την πανδημία, δεν εκπληρώνει τη δέσμευση για την αποκατάσταση της διάκρισης εις βάρος 5000 συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας, πρώην ΕΤΑΤ.

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή