ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΤΗΣ (Electric Litany) – Ταξιδεύεις Ακόμα || Σε ποίηση Χρίστου Λάσκαρη || Κυκλοφόρησε

by Times Newsroom

Ο Γιώργος Μπότης είναι περισσότερο γνωστός για τις συνεργασίες του, ως παραγωγός με καλλιτέχνες όπως οι  Electric Litany, Valia Calda, Bouche, Farafi κ.ά  Το “Ταξιδεύεις Ακόμα” είναι ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος και κυκλοφορεί από την Same Difference Music.

Οχτώ κομμάτια που στην πλειονότητά τους γράφτηκαν πάνω στις απαγγελίες του ποιητή Χρίστου Λάσκαρη, με την εξαίρεση δύο κομματιών (Απ’ το φεγγάρι, Μόνο στα όνειρα) που προϋπήρχαν ως ορχηστρικά. Οχτώ συνθέσεις, οχτώ κάρτες σταλμένες από οχτώ δυστοπικές μητροπόλεις του παρόντος, οπού οι μακριές νύχτες εναλλάσσονται με το ημίφως ενός ήλιου χαμηλά στον ορίζοντα.

Στην ποίηση του Λάσκαρη ο Μπότης βρήκε κομμάτια του εαυτού του, ταυτίστηκε και βυθίστηκε σε αυτήν για πολλά χρόνια, ώσπου το 2018 ξεκίνησε να συνθέτει μουσική επηρεασμένος από την συναισθηματική ταύτιση με τον άνθρωπο στην ποίηση του Λάσκαρη, με τη ματαίωση των ονείρων, με τις στιγμές ευτυχίας ανάμεσα στην τραγικότητα της καθημερινής επιβίωσής…

Η μουσική γράφτηκε και ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο από το φθινόπωρο του 2018 έως το καλοκαίρι του 2019. Εκείνη την περίοδο τα ακούσματα που τον επηρέασαν ήταν η μουσική των Hiroshi Yoshimura, The Blue Nile, Daniel Lanois, Ry Cooder, Aphex Twin, Brian Eno, Tom Waits (Closing Time), Vangelis.

Η συμβολή του Γιάννη Μουρτζόπουλου (ως έμπνευση με το δίσκο του “Το Ποτάμι”, του 2009, ως παραχωρητής του ηχογραφήματος του ποιητή, αλλά και με την κριτική του την περίοδο της δημιουργίας του άλμπουμ) ήταν σημαντική και επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα.

To “Ταξιδεύεις Ακόμα” κυκλοφορεί ψηφιακά και σε βινύλιο από την Same Difference Music. 

https://orcd.co/botis-laskaris

Same Difference Music

 

Σύντομο Βιογραφικό

O Γιώργος Μπότης γεννήθηκε στην Κέρκυρα και ζει στο Λονδίνο. Είναι περισσότερο γνωστός για τις συνεργασίες του, ως παραγωγός, με καλλιτέχνες όπως οι  Electric Litany, Valia Calda, Bouche, Farafi κ.ά. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες και παραγωγούς (Alan Parsons,  Vin Gordon, Gary Christian, Vic Copersmith Heaven κ.ά.)

Με σκοτεινούς παραμορφωμένους ήχους, επαναλαμβανόμενα drum beats και την αντήχηση ambient ηχοτοπίων, η μουσική του Γιώργου Μπότη εμπνέεται από καλλιτέχνες όπως οι  Ry CooderDaniel LanoisAphex TwinHiroshi Yoshimura και Vangelis.

Το πρώτο του solo EP “From the Moon” κυκλοφόρησε από την GBD Records τον Ιούνιο του 2020. Ο δεύτερος δίσκος του “Ταξιδεύεις Ακόμα” έχει γραφτεί πάνω στις απαγγελίες του ποιητή Χρίστου Λάσκαρη και κυκλοφορεί από την Same Difference Music τον Σεπτέμβριο του 2021.

www.georgebotis.com

https://www.gbdrecords.co/mgeorgebotis

https://georgebotis.bandcamp.com/

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή