Γιώργος Παπανδρέου: Αποτελούμε μια οικονομία, όχι ειρήνης αλλά πολέμου!

Βιώνουμε απανωτές κρίσεις και την απειλή της φτωχοποίησης. Απαιτείται αλλαγή φιλοσοφίας και άμεση παρέμβαση στην οικονομία. Εταιρείες και αγορά δεν θα δώσουν λύσεις. Εθνικό στοίχημα η ενεργειακή και διατροφική ασφάλεια.

by Times Newsroom

Ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα, με τη Διοίκηση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και τη Διοίκηση του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας.

Μετά τις συναντήσεις έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είχα την ευκαιρία σήμερα να συναντήσω τη Διοίκηση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για θέματα της Γεωργίας, της Κτηνοτροφίας και των Ιχθυοκαλλιεργειών, κλάδους πολύ σημαντικούς για την χώρα μας και τη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, που έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει όλους τους φορείς γύρω από τα σημαντικά και σοβαρά προβλήματα της περιοχής.

Από τη μια, ζούμε το φάσμα μιας απειλής, μιας υπαρκτής απειλής, της φτωχοποίησης ενός τεράστιου μέρους του πληθυσμού μας. Από την άλλη, βλέπουμε τα τεράστια υπερκέρδη που πηγαίνουν στους λίγους, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Είναι μια απαράδεκτη κατάσταση. Πρέπει να αλλάξει η όλη φιλοσοφία της οικονομίας, καθώς δεν μπορούμε να περιμένουμε από τις μεγάλες εταιρείες και την ελεύθερη αγορά να δοθούν λύσεις.

Είμαστε ουσιαστικά, σε μια εμπόλεμη κατάσταση απανωτών κρίσεων, αποτελούμε μια οικονομία, όχι ειρήνης αλλά πολέμου, που απαιτεί πολιτικές προσηλωμένες στα προβλήματα του κόσμου, στα προβλήματα των νοικοκυριών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του αγροτικού και εργατικού κόσμου.

Να προστατευτούν τα εισοδήματα, η νέα κατοικία, οι επιχειρήσεις, να εφαρμοστούν πολιτικές που θα εδραιώσουν μια άλλη ενεργειακή πραγματικότητα, όπου εμείς οι πολίτες, θα είμαστε καταναλωτές αλλά και παραγωγοί, στο δρόμο της μείωσης του κόστους της ενέργειας. Πολιτικές που εδώ και χρόνια ξεκινήσαμε αλλά αφέθηκαν όμως στην τύχη τους, έτσι ώστε σήμερα να έχουμε αυτά τα δυσάρεστα αποτελέσματα.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι σήμερα αυτάρκης σε ενέργεια, όπως θα μπορούσε να έχει και μεγαλύτερη διατροφική αυτάρκεια. Αυτό βεβαίως, αποτελεί εθνικό στοίχημα, που αφορά το βιος του Ελληνικού λαού.

Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει παρέμβαση στις αγορές, παρέμβαση ουσιαστική, ώστε τα υπερκέρδη να μειωθούν προς όφελος του Ελληνικού λαού, να υπάρχει παρέμβαση στις αγορές, ώστε να μεθοδεύσουμε μια άλλη ενεργειακή πολιτική σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Μια πολιτική που πρέπει να είναι δυναμική, από την οποιαδήποτε Ελληνική κυβέρνηση, που αντί να βοηθά τους λίγους και ισχυρούς, θα πρέπει να κοιτάξει επιτέλους, ένα σχεδιασμό για ολόκληρη την Χώρα και ιδιαίτερα για τον Ελληνικό λαό, που υποφέρει από αυτήν τη μεγάλη κρίση.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή