Γιώργος Παπανδρέου: Η παράταξή μας έχει αποδείξει ότι διαθέτει μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση

«Η προοδευτική διακυβέρνηση θέλει πολίτη συμμέτοχο και κυρίαρχο»

by Times Newsroom

Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία και ανέφερε πως η παράταξη του, είναι η μόνη που απέδειξε ιστορικά ότι διαθέτει μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση.

«Είμαστε υπερήφανοι και γιατί η παράταξή μας, είναι η μόνη που ιστορικά, έχει αποδείξει ότι διαθέτει μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση, που τη διαφοροποιεί από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Γιατί είναι μια πρόταση δημιουργική, είναι μια πρόταση που αλλάζει δομές και οικοδομεί δημοκρατικούς θεσμούς, αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού, υπέρ του πολίτη, και γι’ αυτό δρα απελευθερωτικά για την κοινωνία, για τις υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις. Είναι μια πρόταση που ενισχύει τη συλλογική λειτουργία και την κοινωνική συνοχή», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας, δεν αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, βαθαίνει ανισότητες, οικονομικές και κοινωνικές, επιφέρει συνεχή πλήγματα στη δημοκρατία, όπως απέδειξαν οι υποκλοπές, υποβαθμίζει δικαιώματα, όπως στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, το περιβάλλον, και μετά, με πολιτικές ελεημοσύνης, με πελατειακή διαχείριση των χρημάτων του Ελληνικού λαού, επιχειρεί να εξαγοράσει τις ψήφους του ανασφαλούς ψηφοφόρου».

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, κατηγόρησε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι «διακατέχεται από μια αντίληψη κομματικής νομενκλατούρας που θέλει να έχει τον έλεγχο των πάντων, γι΄αυτό και αδυνατεί να εκφράσει μια πειστική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή