Γιώργος Σκιάνης: “Ο φάντης μπαστούνι ανέβηκε τα σκαλιά”

Τον είδα σαν φάντη μπαστούνι. Φάντης από το εμφαίνομαι. Ας καγχάσω. Από το fante το ιταλικό, infant ισπανικό, infans λατινικό. Νεαρός πρίγκιπας. Πρίγκηψ και πτωχός.

by Times Newsroom

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΙΑΝΗΣ

Ο φάντης μπαστούνι ανέβηκε τα σκαλιά

 

Κλεμμένο. Τι λες; Το είπε Αυτός. Αυτός έγραψε: ο άσσος μπαστούνι ανέβαινε τα σκαλιά. Σου μοιάζει για το ίδιο; Είναι μια άθλια απομίμηση. Μπορούν να με κατηγορήσουν; Το παράπτωμα είναι ηθικό. Για ποιον; Θυμάσαι τον Σαββόπουλο με το ντιρλαντά; Θυμάμαι. Και τι έγινε; Έδωσε λεφτά στον Καλύμνιο. Μα Αυτός είναι πεθαμένος. Υπάρχουν κληρονόμοι. Πιθανόν. Αν τα ζητήσουν θα τα πάρουν. Από πού; Από τις εισπράξεις μου. Έχεις τρελαθεί εντελώς. Και γιατί το έκανες; Για να έχω μια βάση.

Μια βάση. Ο φάντης μπαστούνι ανέβηκε τα σκαλιά. Τον είδα σαν φάντη μπαστούνι. Φάντης από το εμφαίνομαι. Ας καγχάσω. Από το fante το ιταλικό, infant ισπανικό, infans λατινικό. Νεαρός πρίγκιπας. Πρίγκηψ και πτωχός. Νεαρός πρίγκιπας εμφανίστηκε σαν φάντης μπαστούνι. Αφού ανέβηκε τα σκαλιά. Μάλιστα. Σαν Φαντομάς. Fantôme . Από την αρχαία γαλλική fantosme, εκ της λαϊκής λατινικής fantauma, παραλλαγή του φάνταγμα, ιωνική απόδοση της αρχαίας ελληνικής φάντασμα.

Vive le Wictionnaire! Εξυπνάκιας. Το φάντασμα από το εμφαίνομαι αλλά και το φαντάζομαι. Φαίνεται σε αυτούς που μπορούν να το φανταστούν. Συγγενές με το φάσμα. Άλλο τούτο! Ποία η σχέσις τους; Φαινομενικώς καμία. Ο Φαντομάς ειδικεύεται στην εξαφάνιση. Εξαφανίζεται χωρίς ίχνη. Τον βλέπεις και μετά δεν τον βλέπεις. Υπάρχω λες κι ύστερα δεν υπάρχεις. Ζαν Μαρέ. Ωραίες εποχές. Το Μαραί με αι. Άλλη αίσθηση. Τώρα όλα ίσιωμα. Μαρέ ή δε μαρέ. Δε μαρέ μωρέ!

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com