Γιορτάζοντας τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας στα Ιωάννινα

Το Σάββατο 1η Απριλίου (ώρα 11:00) επίδειξη της παραδοσιακής τεχνικής «χύτευση στο χώμα» στη διαδραστική αίθουσα της Γιαννιώτικης Αργυροχοϊας του ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι.

by Times Newsroom
Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας (27/3-2/4), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων (ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι), διοργανώνει το Σάββατο 1η Απριλίου (ώρα 11:00) επίδειξη της παραδοσιακής τεχνικής «χύτευση στο χώμα» στη διαδραστική αίθουσα της Γιαννιώτικης Αργυροχοϊας του ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 11, Ιωάννινα).
Η τεχνική της χύτευσης στο χώμα στηρίζεται στην ιδιότητα των μετάλλων να λιώνουν με τη θερμοκρασία και να παίρνουν το σχήμα μήτρας και είναι μία από τις πιο οικονομικές μεθόδους μορφοποίησης και παραγωγής ασημένιων αντικειμένων. Ο αργυροτεχνίτης Χρήστος Σιαπατόρης θα παρουσιάσει βήμα προς βήμα την τεχνική και οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη δημιουργία αργυρών αντικειμένων από την αρχή έως το τελικό αποτέλεσμα.
Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (www.journeesdesmetiersdart.fr) καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γιορτάζονται κάθε άνοιξη από το 2002. Για το έτος 2023, το θέμα της διοργάνωσης έχει τίτλο Elevate the Everyday”.
Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά εκτός Τρίτης, 10:00-18:00)

ΠΙΟΠ | Μουσείο Αργυροτεχνίας
Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων
Τ: 2651064065 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή