Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

by Times Newsroom

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) γιορτάζει τα Χριστούγεννα με δράσεις, για μικρούς και μεγάλους, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, στον Βόλο.

Αναλυτικά:

-Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου (ώρα 10:30) παρουσιάζεται η θεατρική διαδραστική παράσταση, για Νηπιαγωγεία και σχολικές ομάδες Α´ και Β´ Δημοτικού, με τίτλο «Καλικαντζαροζαβολιές», από τον σύλλογο πολιτιστικής και καλλιτεχνικής δράσης Μορφές Έκφρασης. Στην παράσταση, ο αρχηγός των Καλικαντζάρων οργανώνει την καλικαντζαροσυμμορία του για να καταφέρει να κόψει το δέντρο της ζωής αλλά και να προκαλέσει πανικό στην πόλη. Μεταμορφώνει τα παιδιά σε καλικάντζαρους και τα εκπαιδεύει στις πιο απίστευτες χριστουγεννιάτικες ζαβολιές. Με ζωντανή μουσική, χορό και πολύ κέφι, οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να γίνουν μέρος μιας όμορφης χριστουγεννιάτικης ιστορίας.
Σύλληψη-κείμενο-τραγούδια-σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Μουσική σύνθεση: Άννα Σεβαστή Τζίμα, Ματίνα Τσιγκούνη
Ερμηνεύουν: Άννα Σεβαστή Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης, Μαρία Ιωάννου

-Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου (ώρα 11:00) πραγματοποιείται εικαστικό εργαστήρι, για ενήλικες, με τίτλο «Γούρι ρόδι». Χρησιμοποιώντας απλό ανακυκλώσιμο χαρτί, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο χειροποίητο γούρι για τη νέα χρονιά με την τεχνική του quilling (χαρτοπλεκτική). Πρόκειται για μια ιδιαίτερη τεχνική τυλίγματος λωρίδων χαρτιού, οι οποίες διαμορφώνουν τρισδιάστατα και αέρινα σχήματα σαν φτερά (quills), με τη βοήθεια απλών εργαλείων. Τα σχήματα αυτά, όταν συνδυαστούν μεταξύ τους, μπορούν να αποτελέσουν έναν εξαιρετικό καμβά για εντυπωσιακές δημιουργίες που αγγίζουν τη μαγεία των γιορτινών ημερών.

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Πολυχώρος Τσαλαπάτα -Νότια Πύλη, 38334 Βόλος
Τ: 24210 29844| www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή