Γιορτάζουμε την Αποκριά στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

by Times Newsroom

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) γιορτάζει την Αποκριά και διοργανώνει δράσεις για τους μικρούς του φίλους, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Συγκεκριμένα:

• Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου (ώρα 10:30), παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών, θα διασκεδάσουν χορεύοντας το «γαϊτανάκι», έναν κυκλικό χορό που ταιριάζει με το κέφι και το χρώμα της Αποκριάς. Ταυτόχρονα, θα αναβιώσουν το θεσσαλικό έθιμο της «χάσκας», που πραγματοποιείται την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, δηλαδή την πρώτη μέρα της Σαρακοστής. Τα παιδιά θα προσπαθήσουν να «πιάσουν» ένα αυγό δίχως να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους, λέγοντας «Με αυγό κλείνει το στόμα το βράδυ της Αποκριάς, με αυγό ανοίγει την Ανάσταση». Όποιος το καταφέρει θεωρείται πολύ τυχερός!

• Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου (ώρα 10:30), με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από τον θάνατο του Πάμπλο Πικάσο και 100 ετών από τη γέννηση της Ζωρζ Σαρή, σχολικές ομάδες Δ´-ΣΤ´ Δημοτικού θα γνωρίσουν τον «Αρλεκίνο», έναν από τους βασικούς χαρακτήρες της λαϊκής ιταλικής αυτοσχεδιαστικής κωμωδίας «Κομέντια ντελ άρτε». Με όχημα το παιδικό βιβλίο της Ζωρζ Σαρή «Ο Αρλεκίνος» (Εκδόσεις Πατάκη), που αναδεικνύει τη δύναμη της αγάπης, την αξία της φαντασίας αλλά και την έννοια της συμπερίληψης, τα παιδιά θα γνωρίσουν την ιστορία και τις ποικίλες εικαστικές απεικονίσεις αυτού του ιδιαίτερου ήρωα και θα εμπνευστούν για να δημιουργήσουν το δικό τους ομαδικό έργο σε χαρτί με τέμπερες και πολλή φαντασία!

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Πολυχώρος Τσαλαπάτα – Νότια Πύλη, 38334 Βόλος
Τ: 24210 29844 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com