Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ

by Times Newsroom

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με θέμα «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά-Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές», με δύο δράσεις, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή.

Αναλυτικά:

– «Συνομιλία με έναν άγνωστο τέως εχθρό»
Εργαστήρι για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
(ώρες 09:30-11:00, 11:30-13:00)

Στο εργαστήρι «Συνομιλία με έναν άγνωστο τέως εχθρό» με την αρχαιολόγο Ειρήνη Πυρπάσου, ένα πραγματικό γεγονός που έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 1930 και περιγράφεται στο ομώνυμο διήγημα του Ηλία Βενέζη, είναι η αφορμή για να κατανοήσουν οι μαθητές τη συμβολή του πνεύματος του αθλητισμού στην ειρήνη και στην καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας.

– «Διατηρώντας το αρχιτεκτονικό μας παρελθόν»
Δράση για γενικό κοινό (ώρα 17:30-19:30)

Με σημείο συνάντησης το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου και αφετηρία την έκδοση του ΠΙΟΠ «Οι πετράδες της Λέσβου. Κοινωνικά δίκτυα, τεχνικές και τοπική ιστορία (1850-1950)» του δρ Χρήστου Ν. Χατζηλία, οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν στο χωριό της Αγίας Παρασκευής και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν δημόσια και ιδιωτικά λιθόκτιστα κτίσματα του χωριού, με την καθοδήγηση του συγγραφέα.

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 10% στα είδη των πωλητηρίων.

Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
Αγία Παρασκευή, 811 02 Λέσβος
Τ: 22530 32300 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή