Γκάφα του Μπάιντεν με ξεχασμένο, ανοικτό μικρόφωνο

O Ντούτσι εξήγησε πάντως ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν του τηλεφώνησε αμέσως μετά για να εξηγήσει το σχόλιό του, λέγοντάς του: «δεν είναι κάτι προσωπικό φίλε μου».

by Times Newsroom

Ένα μικρόφωνο που είναι ακόμα ανοιχτό, έχει φέρει πολλούς πολιτικούς σε δυσάρεστη θέση. Αυτή τη φορά ήταν ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν που ακούστηκε σε συνέντευξη Τύπου να υβρίζει δημοσιογράφο, χωρίς να αντιληφθεί ότι ήταν ανοικτό το μικρόφωνό του.

Όταν ο δημοσιογράφος Πίτερ Ντούτσι του Fox News, που ήταν πολύ πιστό στον Τραμπ – ρώτησε τον πρόεδρο εάν ο αυξανόμενος πληθωρισμός της χώρας θα είναι πολιτικό βάρος στις εκλογές για το Κογκρέσο το φθινόπωρο, ο Μπάιντεν απάντησε ξεκάθαρα ειρωνικά: «Όχι. Ο πληθωρισμός είναι πλεονέκτημα, περισσότερος πληθωρισμός». Κουνώντας το κεφάλι του και κάνοντας μια γκριμάτσα ενόχλησης, ο Μπάιντεν πρόσθεσε :« Τι ηλίθιος σκύλας γιος», χωρίς να ξέρει ότι το μικρόφωνο ηταν ανοικτό.

Στα αγγλικά, το «son of a bitch» είναι μια βρισιά που δεν συνάδει με το δημόσιο λεξιλόγιο των προέδρων.

Ο Τζο Μπάιντεν βομβαρδίστηκε αμέσως με κριτική από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών. «Τόσο προεδρικό», έγραψε σαρκαστικά ο πολύ συντηρητικός βουλευτής Τζος Χάουλι, ενώ ορισμένοι από τους συναδέλφους του αναπαρήγαγαν ειρωνικά παλιές εκκλήσεις για μετριοπάθεια από τον Τζο Μπάιντεν .

Γνωστός για τον οξύ τόνο των ερωτήσεών του, ο δημοσιογράφος που στοχοποιήθηκε από την προεδρική προσβολή, Πίτερ Ντούτσι, αντιμετώπισε την κατάσταση με χιούμορ. «Κανείς δεν έχει επαληθεύσει ακόμη την ακρίβεια των λόγων του», ανέφερε στο κανάλι του, λίγα λεπτά αργότερα.

O Ντούτσι εξήγησε πάντως ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν του τηλεφώνησε αμέσως μετά για να εξηγήσει το σχόλιό του, λέγοντάς του: «δεν είναι κάτι προσωπικό φίλε μου».

Ο δημοσιογράφος είπε οτι ο Μπάιντεν «χαλάρωσε την ατμόσφαιρα, το εκτιμώ αυτό. Μου είπε “δεν είναι τίποτα προσωπικό, φίλε μου”. Ο κόσμος κινδυνεύει να οδηγηθεί  σε έναν Τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, εκτιμώ ότι ο πρόεδρος αφιέρωσε λίγα λεπτά από το χρόνο του απόψε για να μου τηλεφωνήσει και να ελαφρύνει την κατάσταση », είπε ο δημοσιογράφος, αναφερόμενος στις εντάσεις στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα .

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τζο Μπάιντεν επιτίθεται στο συντηρητικό κανάλι Fox News. Σε προηγούμενη συνέντευξη Τύπου αφιερωμένη στον Covid-19 τον Δεκέμβριο, κατηγόρησε τα «καλωδιακά κανάλια και τα κοινωνικά δίκτυα» ότι τροφοδοτούν τον φόβο των μη εμβολιασμένων έναντι του εμβολίου. «Αυτές οι εταιρείες και οι άνθρωποι βγάζουν χρήματα διαδίδοντας ψέματα και επιτρέποντας παραπληροφόρηση που μπορεί να σκοτώσει τους πελάτες και τους υποστηρικτές τους. Είναι λάθος. Είναι ανήθικο”, είπε ο Τζο Μπάιντεν.

Την περασμένη εβδομάδα, μετά από άλλη συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας είχε υποσχεθεί να έρθει σε περισσότερες επαφές με τους Αμερικανούς, ο Τζο Μπάιντεν είχε ήδη εκφράσει την ενόχλησή του μουρμουρίζοντας «Τι ηλίθια ερώτηση».Ηταν μια ερώτηση που είχε θέσει ένας άλλος δημοσιογράφος του Fox News.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή