Γκουτέρες: Ζοφερό ορόσημο για την Ουκρανία και τη διεθνή κοινότητα η πρώτη επέτειος από την έναρξη της ρωσικής εισβολής

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ καταδίκασε εκ νέου σήμερα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, κατά τη διήμερη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού.

by Times Newsroom

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε εκ νέου σήμερα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, κατά τη διήμερη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη του πολέμου.

«Η (ρωσική) εισβολή συνιστά προσβολή στη συλλογική μας συνείδηση», είπε ο Γκουτέρες, χαρακτηρίζοντας την επέτειο «θλιβερό ορόσημο» για τον λαό της Ουκρανίας αλλά και για ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα.

Αναφερόμενος στις πυρηνικές απειλές της Μόσχας, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ είπε: «Ακούσαμε έμμεσες απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων. Η αποκαλούμενη χρήση μη στρατηγικών (ή τακτικών) πυρηνικών όπλων είναι απολύτως απαράδεκτη. Είναι καιρός να απομακρυνθούμε από το χείλος του γκρεμού», τόνισε ο Γκουτέρες.

Επανέλαβε τους φόβους του για κλιμάκωση της σύγκρουσης και συμπλήρωσε ότι όσο περισσότερο συνεχιστούν οι εχθροπραξίες, τόσο πιο δύσκολη θα καταστεί η επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου.

Μια βιώσιμη ειρήνη πρέπει να βασίζεται στις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com