Γλυπτά Παρθενώνα-ΥΠΠΟΑ: «Ο εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου έχει έλλειμμα ενημέρωσης»

by Times Newsroom

Για «έλλειμμα ενημέρωσης» από την πλευρά του Βρετανικού Μουσείου κάνει λόγο το ΥΠΠΟΑ σε ανακοίνωσή του.

Στις πρόσφατες δηλώσεις εκπροσώπου του Βρετανικού Μουσείου ότι δεν υπάρχουν και δεν προγραμματίζονται συνομιλίες με την Ελλάδα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα, το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σημειώνει τα εξής: «Η αλληλογραφία μεταξύ ΥΠΠΟΑ και Βρετανικών Αρχών, όπως και η Σύσταση της ΟΥΝΕΣΚΟ της 20/5/2022 αποδεικνύουν ότι ο εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου έχει έλλειμμα ενημέρωσης».

Παρά το γεγονός ότι η Βρετανική κυβέρνηση παρουσιάζεται πρόθυμη να συζητήσει με την Ελλάδα το αίτημα για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και το Βρετανικό Μουσείο δέχεται διεθνείς πιέσεις σχετικά με το ζήτημα, οι δηλώσεις των εκπροσώπων του φανερώνουν ότι το Μουσείο παραμένει αμετακίνητο στη θέση του ότι τα Γλυπτά έχουν αποκτηθεί νόμιμα σύμφωνα με την τότε νομοθεσία και δεν υπάρχει πρόθεση επιστροφής στην Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή