God Save the King: Αυτός είναι ο νέος βρετανικός εθνικός ύμνος που άλλαξε μετά από 70 χρόνια

Ο προηγούμενος ακούγονταν από το 1952 έως και σήμερα

by Times Newsroom

Στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο ακούστηκε για πρώτη φορά ο νέος εθνικός ύμνος της Βρετανίας και ονομάζεται «God Save the King», δηλαδή ο «Ο Θεός να σώζει τον Βασιλιά».

Έτσι, η νέα εκδοχή αντικαθιστά μετά από 70 χρόνια το «God Save the Queen» («Ο Θεός να σώζει τη Βασίλισσα»), ύμνο που ακουγόταν σε επίσημες εκδηλώσεις από την άνοδο της Ελισάβετ Β’ στον βρετανικό θρόνο (1952) μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται, ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας περιέγραψε τον θάνατο της μητέρας του, της Ελισάβετ Β’, ως τη στιγμή που φοβόταν, σε έναν σύντομο διάλογο που είχε νωρίτερα σήμερα με την πρωθυπουργό Λιζ Τρας, ο οποίος απαθανατίστηκε από τις τηλεοπτικές κάμερες. «Η στιγμή που φοβόμουν, όπως ξέρω και για πολλούς άλλους ανθρώπους», ακούστηκε να λέει ο Κάρολος Γ’ υποδεχόμενος την πρωθυπουργό Τρας στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, αναφερόμενος στον θάνατο της βασίλισσας.

Στο πρώτο του διάγγελμα προς το έθνος, ο νέος βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμμετοχή του στο πένθος για τη μητέρα του, ενώ δεσμεύτηκε πως θα ακολουθήσει το παράδειγμά της.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή