Γώγος για την έκρηξη των κρουσμάτων: Φορέστε ξανά τις μάσκες, είναι ισχυρό όπλο

by Times Newsroom 1

Για συνδυασμό παραγόντων που οδήγησαν στην έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού έκανε λόγο ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όπως είπε «παίζει ρόλο η κινητικότητα που αυξήθηκε πολύ, αλλά και ο συγχρωτισμός σε χώρους διασκέδασης, χωρίς τα μέτρα ατομικής προστασία», ενώ αναφέρθηκε και στον ρόλο που παίζει η μετάλλαξη Δέλτα.

«Ένα από τα ισχυρότερα όπλα είναι οι μάσκες, εκτός από τους εμβολιασμούς» για την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Αυτό που προβλήθηκε προς τα έξω το «έπεσαν οι μάσκες», δεν ήταν σωστό», τόνισε και πρόσθεσε ότι η πρόθεση και απόφαση ήταν ότι φοράμε μάσκες όταν είμαστε με κόσμο.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «και με τα δεδομένα ποσοστά των εμβολιασμών οι μάσκες πρέπει να διατηρηθούν», όπως και τα άλλα μέτρα προστασίας.

«Δεν τελειώσαμε ακόμα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να έχουμε ένα καλοκαίρι όπως πρέπει και να προλάβουμε ένα δύσκολο χειμώνα», είπε τέλος ο κ. Γώγος.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή