Γουίλ Σμιθ: Η Ακαδημία Κινηματογράφου καταδικάζει το χαστούκι και ξεκινά έρευνα

Θα «διερευνήσει περαιτέρω ενέργειες και συνέπειες» σύμφωνα με τη νομοθεσία της Καλιφόρνιας και με τα πρότυπα συμπεριφοράς που διέπουν την Ακαδημία Κινηματογράφου

by Times Newsroom

H Ακαδημία Κινηματογράφου των Όσκαρ «καταδικάζει» το χαστούκι από τον Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ και λέει ότι ξεκίνησε επίσημη έρευνα επί του περιστατικού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ότι «θα «διερευνήσει περαιτέρω ενέργειες και συνέπειες» σύμφωνα με τη νομοθεσία της Καλιφόρνιας και με τα πρότυπα συμπεριφοράς που διέπουν την Ακαδημία Κινηματογράφου.

Mια επείγουσα συνάντηση έγινε μέσω Zoom τα ξημερώματα της Δευτέρας (28.3.2022, ώρα Ελλάδας) αμέσως μετά το πέρας της 94ης τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ, με τα μέλη της Ακαδημίας, όπου συζήτησαν αν θα πάρουν πίσω το αγαλματίδιο από τον Γουίλ Σμιθ, μετά το χαστούκι που έριξε στον Κρις Ροκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της DailyMail, τα μέλη της Ακαδημίας διχάζονται για το αν θα πάρουν πίσω το Όσκαρ από τον Γουίλ Σμιθ, το οποίο κέρδισε για την ερμηνεία του στην ταινία «King Richard», επειδή το χαστούκι στον Κρις Ροκ παραβιάζει έναν νέο κώδικα συμπεριφοράς που καταρτίστηκε από την Ακαδημία στον απόηχο του κινήματος #MeToo και των φρικτών εγκλημάτων του Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Σοκ έχει προκαλέσει στο Χόλιγουντ μια σκηνή που εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια της απονομής των Όσκαρ το βράδυ της Κυριακής. Όταν ο Κρις Ροκ, που παρουσίαζε τη βραδιά των Όσκαρ, έκανε ένα αστείο για την γυναίκα του Γουίλ Σμιθ, Τζέιντα, και για το γεγονός ότι εκείνη δεν έχει μαλλιά, ο Σμιθ σηκώθηκε από τη θέση του, ανέβηκε στη σκηνή και έδωσε ένα γερό χαστούκι στον Κρις Ροκ.

Όπως αναφέρει το Page Six, ο ράπερ Diddy ανέφερε: «Ο Γουίλ Σμιθ και ο Κρις Ροκ τα βρήκαν μεταξύ τους». Οι δυο άνδρες ήταν καλεσμένοι στο after πάρτι του Vanity Fair μετά το τέλος της τελετής και εκεί κάθισαν μαζί, συζήτησαν και πλέον όπως επιβεβαιώνει και ο ράπερ το «θέμα έληξε.»

«Μπορώ να επιβεβαιώσω πως η κόντρα τους έληξε», είπε ο Diddy στο Page Six. «Είναι αδέρφια. Ότι έγινε, έγινε. Περασμένα ξεχασμένα». Πάντως μετά το χαστούκι ο Γουίλ Σμιθ φάνηκε ότι δεν είχε διάθεση να τα ξαναβρεί με τον Κρις Ροκ.

Το χρονικό του χαστουκιού

Συγκεκριμένα, το αστείο του Κρις Ροκ «έβαλε» την Τζέιντα Πίκετ Σμιθ στην ταινία «G.I. Joe» (άλλαξε τον τίτλο σε «G.I. Jane 2») λόγω του «στρατιωτικού» της κουρέματος. Ωστόσο, η Τζέιντα Πίκερ Σμιθ πάσχει εδώ και χρόνια από αλωπεκία, μια ασθένεια που προκαλεί πτώση των μαλλιών.

Ο Γουίλ Σμιθ δεν πήρε καλά το αστείο του Ροκ και τον χτύπησε, ενώ στη συνέχεια του είπε «κράτα το όνομα της γυναίκας μου μακριά από το γ*** στόμα σου». Ο Ροκ ευτυχώς κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία του και να συνεχίσει την παρουσίαση, αφότου πρώτα σχολίασε: «Ουάου…μόλις με πλάκωσε ο Γουίλ Σμιθ. Είναι η σπουδαιότερη νύχτα στην ιστορία της τηλεόρασης».

Απ’ ό,τι φαίνεται, πάντως, το χθεσινό περιστατικό δεν έρχεται τελείως από το πουθενά, καθώς η ίντριγκα μεταξύ των δύο ηθοποιών κρατά χρόνια – και μάλιστα με την Τζέιντα Σμιθ να βρίσκεται εξαρχής στο επίκεντρο της κόντρας.

Στα Όσκαρ, πάλι, του 2016, ο Κρις Ροκ είχε σχολιάσει το μποϊκοτάζ που έκανε η Τζέιντα Σμιθ στον θεσμό, λέγοντας ότι «Το να κάνει μποϊκοτάζ η Τζέιντα στα Όσκαρ είναι σαν να κάνω εγώ μποϊκοτάζ στα εσώρουχα της Ριάνα, στα οποία δεν προσκλήθηκα ποτέ. Καταλαβαίνω που θύμωσες, Τζέιντα, ήταν άδικο που ο Γουίλ ήταν τόσο καλός και δεν προτάθηκε για Όσκαρ. Αλλά είναι επίσης άδικο που ο Γουίλ πήρε 20 εκατομμύρια για το Wild Wild West».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή