Γουλιέλμος Καβάλλο (1938), ένας από τους σημαντικότερους μελετητές της Παλαιογραφίας (κυρίως της ελληνικής)

by Times Newsroom 1

Ο Γουλιέλμος Καβάλλο (Guglielmo Cavallo, 18 Αυγούστου 1938) είναι ένας από τους σημαντικότερους μελετητές της Παλαιογραφίας (κυρίως της ελληνικής).

Γεννήθηκε στο Καροβίνιο, της περιφέρειας του Μπάρι το 1938. Αποφοίτησε από το τμήμα Γραμμάτων του Πανεπιστημίου του Μπάρι το 1961. Το διάστημα 1961-1968 εργάστηκε ως βοηθός Παλαιογραφία και Διπλωματικής στο ίδιο πανεπιστήμιο. Το 1969 μεταφέρθηκε στην ειδική σχολή αρχειοθέτησης και βιβλιοθηκονομίας ως βοηθός για την ελληνική παλαιογραφία. Το διάστημα 1970-1974 εργάστηκε ως καθηγητής της ιστορίας της χειρογράφου παραδόσεως, στο Πανεπιστήμιο “La Sapienza”. Το 1975 του ανατέθηκε η έδρα της λατινικής παλαιογραφίας στην προαναφερθείσα ειδική σχολή. Από το 1978 διδάσκει ως τακτικός καθηγητής της ελληνικής παλαιογραφίας. Έκτοτε έχει αασχοληθεί συστηματικά, με τη μελέτη του Βυζαντινού πολιτισμού και της ελληνικής-βυζαντινής παρουσίας στην Ιταλία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή