Graphic Stories Cyprus: 8ο Διεθνές Συνέδριο Οπτικής Επικοινωνίας

Το φετινό Graphic Stories περιλαμβάνει οκτώ διαλέξεις, τρία δημιουργικά εργαστήρια, μια διεθνή έκθεση αφίσας με συμμετοχή σχεδιαστών από την Κύπρο και το εξωτερικό και ένα διαδραστικό installation.

by Times Newsroom

Η Ανεκτικότητα – Tolerance είναι το θέμα του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου Οπτικής Επικοινωνίας, Graphic Stories, που θα γίνει το τριήμερο 18-20 Μαρτίου, στη Λευκωσία. Η ανεκτικότητα αποτελεί μια σημαντική ηθική αρετή που εμπνέει όχι μόνο τον σεβασμό της διαφορετικότητας και την αποδοχή της, αλλά ταυτόχρονα και μια στάση ζωής που μπορεί να συμβάλλει τόσο στην ατομική ευτυχία και ευημερία, όσο και στην αρμονική και ειρηνική συνύπαρξη των λαών της Γης.

Το φετινό Graphic Stories περιλαμβάνει οκτώ διαλέξεις, τρία δημιουργικά εργαστήρια, μια διεθνή έκθεση αφίσας με συμμετοχή σχεδιαστών από την Κύπρο και το εξωτερικό και ένα διαδραστικό installation.

Ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης

Το Graphic Stories έχει επιλεγεί στα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Ένωση Φεστιβάλ, European Festivals Association [EFA] και του απονεμήθηκε η τιμητική σφραγίδα ποιότητας της Ευρώπης EFFE Label για τη χρονική περίοδο 2019-2021. Tο Συνέδριο βραβεύτηκε επίσης για την καινοτομία και την εφευρετικότητα, με το ειδικό σήμα Badge of Invention, ενώ απέσπασε και την ειδική διάκριση Remarkable Arts Festival για το 2021, γεγονός που το κατατάσσει ανάμεσα στις κορυφαίες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις που αφορούν τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Graphic Stories είναι το μοναδικό καθιερωμένο, ανεξάρτητο, ετήσιο, θεσμικό συνέδριο του τομέα της οπτικής επικοινωνίας και των εικαστικών τεχνών και απευθύνεται σε όλους τους δημιουργικούς του κλάδου της οπτικής επικοινωνίας, των εφαρμοσμένων και εικαστικών τεχνών. Αφορά τους επαγγελματίες, φοιτητές ή μαθητές, γραφίστες, web designers, UX/UI designers, εικονογράφους, φωτογράφους, animators, 2D/3D designers, τυπογράφους, δημιουργικά γραφεία, διαφημιστές, marketers, στους συνεργάτες αυτών καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το επάγγελμα του σχεδιαστή οπτικής επικοινωνίας. Το Graphic Stories είναι ο σύνδεσμος μεταξύ των δημιουργικών και του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου, τους ομιλητές και τα εργαστήρια.

6η Διεθνής Έκθεση Αφίσας 

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα γίνει και η απονομή βραβείων στους έξι νικητές του 6ου  διεθνή διαγωνισμού αφίσας του Graphic Stories, καθώς και η 6η διεθνής έκθεση αφισών που περιλαμβάνει τις 50 διακεκριμένες αφίσες του διαγωνισμού πλαισιωμένες από 15 έργα αναγνωρισμένων σχεδιαστών. Ο διαγωνισμός έλαβε συνολικά 1420 συμμετοχές από 45 χώρες, νέος αριθμός ρεκόρ για τη διοργάνωση, γεγονός που καθιστά το διαγωνισμό παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την οπτική επικοινωνία.

Διαδραστικό Installation με θέμα την Ανεκτικότητα

Την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης αφισών με το ομώνυμο θέμα, ένα διαδραστικό installation θα περιμένει το κοινό στους χώρους του Συνεδρίου. Ο σκοπός του installation είναι η ενεργός και συνειδητή συμμετοχή του κοινού, μέσω της καταγραφής μηνυμάτων και απόψεων σε σχέση με την Ανεκτικότητα. Στόχος της δράσης αυτής είναι να αποτελέσει την αφορμή και να ενθαρρύνει τον κοινωνικό διάλογο σε σχέση με την ανεκτικότητα, την αποδοχή και τον σεβασμό της διαφορετικότητας.

Σημαντικές διευκρινίσεις

Όλες οι δράσεις του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο Πανεπιστήμιο Frederick, στη Λευκωσία.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, ενώ παράλληλα θα υπάρχει live streaming για online παρακολούθηση των διαλέξεων. Σε περίπτωση αλλαγής των υγειονομικών μέτρων όλες οι δράσεις [διαλέξεις & εργαστήρια] θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά.
Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα με βάση τις αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας.

Περισσότερες πληροφορίες: www.graphicstoriescyprus.com
Εισιτήρια: https://www.tickettailor.com/events/graphicstories/634185

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com