Graphic Stories Vol 08 | International Poster Exhibition “Tolerance”

Η Οπτική Επικοινωνία μας αφορά όλους!

by Times Newsroom

Graphic Stories Vol08  |  T O L E R A N C E
Διεθνές Συνέδριο Οπτικής Επικοινωνίας
Διεθνής Έκθεση Αφίσας: 18-31 Μαρτίου 2022, Λευκωσία

Χώρος: Frederick University

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 8ο Διεθνές Συνέδριο Οπτικής Επικοινωνίας, Graphic Stories, το τριήμερο 18-20 Μαρτίου, στη Λευκωσία, με θέμα την Ανεκτικότητα – Tolerance.
Το φετινό Graphic Stories περιλάμβανε οκτώ [8] διαλέξεις, τρία [3] δημιουργικά εργαστήρια, μια [1] διεθνή έκθεση αφίσας με συμμετοχή σχεδιαστών από την Κύπρο και το εξωτερικό και ένα [1] διαδραστικό installation.

Graphic Stories – Στα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης, από την EFA

Το Graphic Stories έχει επιλεγεί στα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Ένωση Φεστιβάλ, European Festivals Association [EFA] και του απονεμήθηκε η τιμητική σφραγίδα ποιότητας της Ευρώπης EFFE Label για τη χρονική περίοδο 2019-2021. Tο Συνέδριο βραβεύτηκε επίσης για την καινοτομία και την εφευρετικότητα, με το ειδικό σήμα Badge of Invention, ενώ απέσπασε και την ειδική διάκριση Remarkable Arts Festival για το 2021, γεγονός που το κατατάσσει ανάμεσα στις κορυφαίες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις που αφορούν τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Διεθνής Έκθεση Αφισών με θέμα «TOLERANCE»

Από την εποχή του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, η ανεκτικότητα προβάλει ως αναγκαίο χαρακτηριστικό για την ομαλή συνύπαρξη των ανθρώπων και αποτελεί απόρροια των ανθρωποκεντρικών ιδεών της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, της ισονομίας και των διαχρονικών αγώνων για εξάλειψη κάθε είδους διακρίσεων, κοινωνικών, φυλετικών, εθνικιστικών, για την ελευθερία του λόγου και της σκέψης.

Η ανεκτικότητα αφορά την προθυμία μας να επιτρέπουμε στους ανθρώπους να σκέφτονται, να εκφράζονται και να δρουν ακόμη και με τρόπους οι οποίοι δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Η ανεκτικότητα στο κάθε τι διαφορετικό, σε άλλες σκέψεις ή απόψεις, έχει ως απώτερο στόχο τη δημιουργική προσέγγιση και την πρόοδο, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Η ανεκτικότητα αποτελεί το εφαλτήριο για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τον φανατισμό, τη μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και τις κάθε είδους διακρίσεις και κοινωνικές ανισότητες. Είναι ταυτόχρονα ο θεμέλιος λίθος για την καλλιέργεια του αλληλοσεβασμού και της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της συναίνεσης και το αντίδοτο στην περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Τα Εγκαίνια της  6ης Διεθνούς Έκθεσης Αφίσας & η Απονομή Βραβείων με θεμα TOLERANCE τέλεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Λευκωσίας, κος Χρύσανθος Φάκας, την Παρασκευή 18 Μαρτίου. Παράλληλα ήταν μεγάλη τιμή η Εντιμότατη Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου να μεταφέρει το δικό της μήνυμα για την ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ, μέσα από ένα βίντεο που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων στο κοινό.

Ακολούθησε απονομή βραβείων στους έξι [6] νικητές του 6ου  διεθνή διαγωνισμού αφίσας του Graphic Stories και έκθεση αφισών που περιλαμβάνει τις 50 διακεκριμένες αφίσες του διαγωνισμού πλαισιωμένες από 15 έργα αναγνωρισμένων σχεδιαστών. Ο διαγωνισμός έλαβε συνολικά 1420 συμμετοχές από 45 χώρες, νέος αριθμός ρεκόρ για τη διοργάνωση, γεγονός που καθιστά το διαγωνισμό παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την οπτική επικοινωνία και τα δώρα αξίας €43.000 προσέφεραν τα πανεπιστήμια Alexander & Frederick καθώς και η εταιρία Γραμματοσειρών Parachute.

Νικητές – Βραβεία
Διεθνείς Διακρίσεις:

Κατηγορία: Διεθνής Διάκριση για Επαγγελματίες Σχεδιαστές Οπτικής Επικοινωνίας

1ο Βραβείο
Νικήτρια: Garibay Pedraza Yolanda, από το Μεξικό
Δώρο: Γραμματοσειρές Parachute από την Parachute Typefoundry

Κατηγορία: Διεθνής Διάκριση για φοιτητές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Οπτικής Επικοινωνίας

1ο Βραβείο
Νικήτρια: Yuqi Zhao, από την Κίνα
Δώρο: Γραμματοσειρές Parachute από την Parachute Typefoundry

Κυπριακές Διακρίσεις:
Κατηγορία: Κυπριακή Διάκριση για φοιτητές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

1ο Βραβείο
Νικήτρια: Χρυσταλένη Ιακώβου
Δώρο: μία πλήρης υποτροφία σπουδών σε οποιοδήποτε μεταπτυχιακό κλάδο επιθυμεί ο νικητής, προσφορά του Alexander College.

2ο Βραβείο
Νικήτρια: Άντρια Νικολάου
Δώρο: μία υποτροφία σπουδών 30% για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Visual Art, προσφορά του FrederickUniversity.


Κατηγορία: Κυπριακή Διάκριση για Μαθητές Λυκείου και Τεχνικής Σχολής

1ο Βραβείο
Νικήτρια: Κυριακή Χαραλάμπους
Δώρο: μία πλήρης υποτροφία σπουδών σε οποιοδήποτε προπτυχιακό κλάδο επιθυμεί ο νικητής, προσφορά του Alexander College.

2ο Βραβείο
Νικητής: Κωνσταντίνος Κονταργύρης
Δώρο: μία υποτροφία σπουδών 30% για το προπτυχιακό πρόγραμμα Visual Communication, προσφορά του Frederick University.

Τα έπαθλα των νικητών δημιουργεί και προσφέρει η εταιρία OXRA Design Studio και τον Χρήστο Γρηγοριάδη. Ο σχεδιασμός των επάθλων βασίζεται στην οπτική του «TOLERANCE» που σχεδίασε η Αγγελική Αθανασιάδη.

Οπτική ταυτότητα του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου Οπτικής Επικοινωνίας «TOLERANCE»: 

“Η κεντρική ιδέα της οπτικής ταυτότητας του συνεδρίου στηρίζεται στο θέµα του διεθνούς διαγωνισµού αφίσας που είναι «Tolerance – Ανεκτικότητα». Τα βασικά χρώµατα της ταυτότητας είναι το µαύρο και το κίτρινο, που συµπληρώνονται από το λευκό και το γκρι. Βασικό σηµείο αναφοράς του σχεδιασµού είναι µια νοητή τρίλιζα η οποία δηµιουργείται από οκτώ τελείες και ένα “X” το οποίο και συµβολίζει τη διαφορετικότητα, αλλά και αντίστροφα από οκτώ “X” και µια τελεία. Σε έναν κόσµο αποτελούµενο από τελείες υπάρχει ένα “X” το οποίο από τη µία σπάει την οµοιοµορφία αλλά ταυτόχρονα δίνει υπόσταση και νόηµα στο σύνολο. Λόγω του διεθνούς χαρακτήρα του συνεδρίου διάλεξα να χρησιµοποιήσω σύµβολα απλά και ουδέτερα που να µην παραπέµπουν σε κανενός είδους οργανωµένες οµάδες, κοινωνικές, ιδεολογικές, θρησκευτικές, πολιτικές ή άλλες. Με τον τρόπο αυτό ήθελα να θέσω το θέµα της ανεκτικότητας σε µία ουδέτερη και ελεύθερη βάση και να προαχθεί η πολυµορφία του κοινωνικού διαλόγου που θέλω να εκκινήσω.” Αγγελική Αθανασιάδη

Διαδραστικό Installation με θέμα την Ανεκτικότητα – Tolerance

Την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης αφισών με το ομώνυμο θέμα, ένα διαδραστικό installation θα περιμένει το κοινό στους χώρους του Συνεδρίου. Ο σκοπός του installation είναι η ενεργός και συνειδητή συμμετοχή του κοινού, μέσω της καταγραφής μηνυμάτων και απόψεων σε σχέση με την Ανεκτικότητα. Στόχος της δράσης αυτής είναι να αποτελέσει την αφορμή και να ενθαρρύνει τον κοινωνικό διάλογο σε σχέση με την ανεκτικότητα, την αποδοχή και τον σεβασμό της διαφορετικότητας.

Διάρκεια έκθεσης / installation: 18 έως 31 Μαρτίου

Κατόπιν η έκθεση θα ταξιδέψει στη Βαρκελώνη και τη Θεσσαλονίκη με τη συνεργασία της Ένωσης Γραφιστών Καταλονίας και του Παγκόσμιου Συνεδρίου Τυπογραφίας & Οπτικής επικοινωνίας ICTVC, αντίστοιχα.

Χώρος φιλοξενίας Συνεδρίου:
Frederick University, Λευκωσία
Τις υποτροφίες & τα δώρα του διαγωνισμού προσφέρουν:
Alexander College, Πανεπιστήμιο Frederick, Parachute Typefoundry
Χορηγοί επικοινωνίας:
Εφημερίδα Πολίτης, Ραδιόφωνο Πολίτης 107.6FM, Παράθυρο,
Boussias Cyprus, ΡΙΚ, Ergodotisi, Digital Tree
Με την υποστήριξη των: 
Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού
Υποστηρίζουν:
Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου – ΟΝΕΚ & Cyprus Computer Society
Υπό την αιγίδα:
του Δήμου Λευκωσίας και της Ένωσης Γραφιστών Καταλονίας

Περισσότερες πληροφορίες: www.graphicstoriescyprus.com
#graphicstories #tolerance

Creative Director / Visual Designer @ Graphic Stories: Αγγελική Αθανασιάδη
Photography: Σοφία Κουρτάτζε, Μιχάλης Θεοχαρίδης, Μίλτος Καρράς

Graphic Stories Vol08  |  T O L E R A N C E
International Conference on Visual Communication
International Poster Exhibition: March 18-31, 2022, Nicosia
Venue: Frederick University

Visual Communication concerns us all!
The 8th International Conference on Visual Communication, Graphic Stories, was held with great success, on March 18-20, in Nicosia, on the topic of Tolerance.
This year’s Graphic Stories included eight [8] lectures, three [3] creative workshops, an [1] international poster exhibition featuring designers from Cyprus and abroad, and an [1] interactive installation.
Graphic Stories – Among the best festivals in Europe, by EFA
Graphic Stories has been selected in the best festivals of Europe by the European Festivals Association [EFA] and was awarded the honorary seal of quality of Europe EFFE Label for the period 2019-2021. The Conference was also awarded the Badge of Invention Award for Innovation and Inventiveness, and was awarded the Remarkable Arts Festival Special Award for 2021, ranking it among the top European arts and culture events.
International Poster Exhibition on “TOLERANCE”
Since the era of the European Enlightenment, tolerance has emerged as a necessary feature for the harmonious coexistence of people and is a consequence of the anthropocentric ideas of freedom, democracy, equality, equity, and the timeless struggles to eliminate all forms of discrimination, social, racial, nationalist, for the freedom of speech and thought.
Tolerance is about our willingness to allow people to think, express and act even in ways that we do not agree with. Tolerance for everything different, for different thoughts or ideas, has as its goal the creative approach and progress, both individually and collectively. Tolerance is the springboard for a society free of bigotry, intolerance, racism, nationalism and all forms of discrimination and social inequality. It is at the same time the cornerstone of cultivating mutual respect and solidarity, cooperation and consensus and the antidote to marginalization and social exclusion.

The Inauguration of the 6th International Poster Exhibition & the TOLERANCE Awards Ceremony were performed by the Municipal Councillor of Nicosia, Mr. Chrysanthos Fakas, on Friday, March 18th. At the same time, it was a great honor for the Honorable Speaker of the House of Representatives, Ms. Annita Dimitriou, to convey her own message about TOLERANCE, through a video that was presented to the public during the inauguration.
This was followed by the awarding of prizes to the six [6] winners of the 6th Graphic Stories International Poster Competition and a poster exhibition featuring the 50 distinguished posters of the competition framed by 15 works by acclaimed designers. The competition received a total of 1420 entries from 45 countries, a new record number for the event, which makes the competition a global reference point for visual communication and the € 43,000 prizes offered by Alexander College & Frederick University as well as Parachute Typefoundry.

Winners – Prizes
International Awards:

Category: International Distinction for Professional Visual Communication Designers

1st Prize
Winner: Garibay Pedraza Yolanda, from Mexico
Prize: Parachute fonts from Parachute Typefoundry

Category: International Award for Visual Communication Higher Education Students

1st Prize
Winner: Yuqi Zhao, from China
Prize: Parachute fonts from Parachute Typefoundry

Cypriot Distinctions:
Category: Cypriot Distinction for Higher Education Students

1st Prize
Winner: Chrystaleni Iakovou
Prize: a full scholarship in any postgraduate field the winner wishes, offered by Alexander College.

2nd Prize
Winner: Andria Nikolaou
Gift: a 30% scholarship for the Visual Art graduate program, offered by Frederick University.

Category: Cyprus Distinction for High School and Technical School Students

1st Prize
Winner: Kyriaki Charalambous
Gift: a full scholarship in any undergraduate field the winner wishes, offered by Alexander College.

2nd Prize
Winner: Konstantinos Kontargiris
Gift: a 30% scholarship for the Visual Communication undergraduate program, offered by Frederick University.

The prizes of the winners are created and offered by the company OXRA Design Studio and Christos Grigoriadis. The design of the prizes is based on the vision of “TOLERANCE” designed by Aggeliki Athanasiadi.

Creative Director / Visual Designer @ Graphic Stories: Aggeliki Athanasiadi
Photography: Sophia Kourtatze, Michalis Theocharides, Miltos Karras

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com