Γυρίζει το παιχνίδι για την Ουκρανία;

Πλέον η Ρωσία φέρεται να στέλνει ενισχύσεις στη Χερσώνα. Η απώλεια μιας τόσο σημαντικής πόλης θα αντιπροσώπευε τη μεγαλύτερη ήττα για τη Μόσχα μετά από την αποχώρηση από τα περίχωρα του Κιέβου τον Απρίλιο

by Times Newsroom

Η αντεπίθεση της Ουκρανίας στην περιοχή της Χερσώνας δυναμώνει, σύμφωνα με την έκθεση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας για τον πόλεμο.

Η πόλη, που καταλήφθηκε νωρίς στη ρωσική εισβολή και είναι η πιο σημαντική πολιτικά περιοχή που κατέλαβε η Μόσχα, είναι πλέον «πρακτικά αποκομμένη» από τα υπόλοιπα κατεχόμενα ρωσικά εδάφη, ανέφερε το βρετανικό υπουργείο, δημοσιεύοντας μάλιστα ένα χάρτη που υποδεικνύει ότι η ουκρανική αντεπίθεση «κερδίζει ορμή».

TWITTER/MINISTRY OF DEFENCE

Σύμφωνα με τη βρετανική έκθεση, οι δυνάμεις τους της Ουκρανίας κατά πάσα πιθανότητα έχουν δημιουργήσει ένα προγεφύρωμα νότια του ποταμού Ingulets, που αποτελεί το βόρειο όριο της ρωσοκρατούμενης Χερσώνας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Χερσώνα είναι ευάλωτη, δεδομένου ότι χωρίζεται από την υπόλοιπη ελεγχόμενη από τη Ρωσία νότια Ουκρανία από τον ποταμό Ντνίπρο. Επομένως η Ρωσία χρειάζεται μια σειρά από βασικές γέφυρες για να διατηρήσει τον ανεφοδιασμό των δυνάμεών της. Αυτός είναι ο λόγος που η Ουκρανία τις χτυπά.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν τη γέφυρα Antonivskyi που ελέγχεται από τη Ρωσία ανατολικά της Χερσώνας κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 26-27 Ιουλίου για τρίτη φορά μέσα σε δέκα ημέρες. Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν επίσης τη σιδηροδρομική γέφυρα Antonivskyi. Ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία αναπληρωτής διοίκησης της περιφέρειας Χερσώνας Κιρίλ Στρεμούσοφ ανακοίνωσε έπειτα ότι η γέφυρα είναι κλειστή και ότι η σιδηροδρομική γραμμή υπέστη επίσης ζημιές.

Πλέον η Ρωσία φέρεται να στέλνει ενισχύσεις στη Χερσώνα. Η απώλεια μιας τόσο σημαντικής πόλης θα αντιπροσώπευε τη μεγαλύτερη ήττα για τη Μόσχα μετά από την αποχώρηση από τα περίχωρα του Κιέβου τον Απρίλιο. Αλλά εφόσον αυτό συμβεί, δεν πρόκειται να γίνει σύντομα, σχολιάζει το BBC, σημειώνοντας: Εάν αλλάζει η πορεία του πολέμου, τότε αλλάζει αργά.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή