H Ουκρανία κατηγορεί την Ρωσία για αθέτηση της συμφωνίας για τα σιτηρά

Νέο θρίλερ που απειλεί με επισιτιστική κρίση

by Times Newsroom

Το υπουργείο Ανοικοδόμησης της Ουκρανίας κατηγόρησε την Ρωσία πως έχει ουσιαστικά σταματήσει τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά αρνούμενη να καταχωρήσει τα εισερχόμενα πλοία.

Τα λιμάνια της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα αποκλείστηκαν μετά την εισβολή της Ρωσίας πέρυσι, όμως η πρόσβαση σε τρία από αυτά άνοιξε τον περασμένο Ιούλιο βάσει μιας συμφωνίας ανάμεσα στη Μόσχα και στο Κίεβο που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία σταμάτησε γι΄άλλη μια φορά ουσιαστικά την Πρωτοβουλία για τα σιτηρά αρνούμενη να καταχωρήσει τα εισερχόμενα πλοία και να διενεργήσει τις επιθεωρήσεις τους. Η προσέγγιση αυτή αντίκειται στους όρους της τρέχουσας συμφωνίας», ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Υποδομών, 90 πλοία, περιλαμβανομένων 62 πλοίων για φόρτωση, περίμεναν στα τουρκικά χωρικά ύδατα έγκριση προκειμένου για να πάνε σε ουκρανικά λιμάνια.

Η συμφωνία λήγει στις 18 Μαΐου. Η Μόσχα απείλησε να αποχωρήσει από τη συμφωνία που αποσκοπεί να βοηθήσει να μετριαστεί μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Η Τουρκία και τα Ηνωμένα Έθνη εργάζονται για την παράταση της συμφωνίας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com