Η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία θα παραταθεί λόγω της κινεζικής απειλής

Η απόφαση αυτή έρχεται καθώς η Κίνα αυξάνει τη στρατιωτική, διπλωματική και οικονομική πίεση στην Ταϊβάν προκειμένου να διεκδικήσει την κυριαρχία της

by Times Newsroom

H Ταϊβάν θα παρατείνει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στον έναν χρόνο από τέσσερις μήνες που είναι σήμερα από το 2024 λόγω της αυξανόμενης απειλής που αντιμετωπίζει από την Κίνα, δήλωσε σήμερα η δημοκρατικά εκλεγμένη πρόεδρος του νησιού Τσάι Ινγκ-ουέν.

Η απόφαση αυτή έρχεται καθώς η Κίνα αυξάνει τη στρατιωτική, διπλωματική και οικονομική πίεση στην Ταϊβάν προκειμένου να διεκδικήσει την κυριαρχία της, περιλαμβανομένων σχεδόν καθημερινών αποστολών της κινεζικής πολεμικής αεροπορίας κοντά στο νησί τα τελευταία τρία χρόνια.

Η Τσάι είπε πως η Ταϊβάν θέλει την ειρήνη αλλά πρέπει να είναι ικανή να υπερασπιστεί τον εαυτό της. «Όσο η Ταϊβάν είναι αρκετά ισχυρή, θα είναι το σπίτι της δημοκρατίας και της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο και δεν θα γίνει πεδίο μάχης», δήλωσε η Τσάι σε συνέντευξη Τύπου, ανακοινώνοντας την απόφαση την οποία χαρακτήρισε «εξαιρετικά δύσκολη».

Το ισχύον στρατιωτικό σύστημα, που περιλαμβάνει την εκπαίδευση εφέδρων, είναι αναποτελεσματικό και ανεπαρκές για να διαχειριστεί την αυξανόμενη στρατιωτική απειλή της Κίνας, ιδιαίτερα αν η τελευταία εξαπολύσει μια γρήγορη επίθεση στο νησί, πρόσθεσε η Τσάι.

«Η Ταϊβάν θέλει να πει στον κόσμο πως ανάμεσα στη δημοκρατία και τη δικτατορία, εμείς πιστεύουμε σταθερά στη δημοκρατία. Ανάμεσα στον πόλεμο και στην ειρήνη, εμείς επιμένουμε στην ειρήνη. Ας δείξουμε το θάρρος και την αποφασιστικότητα να προστατεύσουμε την πατρίδα μας και να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία».

Οι κληρωτοί θα υποβάλλονται σε πιο εντατική εκπαίδευση, περιλαμβανομένων ασκήσεων σκοποβολής, οδηγιών μάχης που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις των ΗΠΑ και θα χρησιμοποιούν πιο ισχυρά όπλα όπως οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι Stinger και αντιαρματικοί πύραυλοι, είπε η Τσάι.

Η Ταϊβάν παραπονέθηκε για καθυστερημένες παραδόσεις όπλων από τις ΗΠΑ φέτος, περιλαμβανομένων των Stinger, όμως η Τσάι είπε πως η κατάσταση βελτιώνεται έπειτα από συζητήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ντε φάκτο πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ταϊβάν καλωσόρισε την απόφαση για μεταρρύθμιση της στρατολόγησης. «Η δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ταϊβάν και τα βήματα που κάνει η Ταϊβάν προκειμένου να ενισχύσει τις ικανότητές της για νόμιμη άμυνα συμβάλλουν στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στο Στενό της Ταϊβάν και στην περιοχή», ανέφερε το American Institute in Taiwan.

Η ομάδα ασφαλείας της Τσάι, που περιλαμβάνει υψηλόβαθμους αξιωματούχους από το υπουργείο Άμυνας και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, επανεξετάζουν το στρατιωτικό σύστημα της Ταϊβάν από το 2020, δήλωσε ένας αξιωματούχος στο Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com