Η οικογένεια του Hudson επιβεβαίωσε την είδηση στον Guardian, καθώς η βρετανική εφημερίδα ήταν η πρώτη που μετέδωσε τη θλιβερή είδηση. Όπως σημείωσε στην ανακοίνωσή της η οικογένεια του διάσημου σκηνοθέτη, «ο πολυαγαπημένος σύζυγος και πατέρας» πέθανε στο νοσοκομείο Charing Cross του Λονδίνου την Παρασκευή έπειτα από μία σύντομη ασθένεια.

Η οικογένεια του Hudson επιβεβαίωσε την είδηση στον Guardian, καθώς η βρετανική εφημερίδα ήταν η πρώτη που μετέδωσε τη θλιβερή είδηση. Όπως σημείωσε στην ανακοίνωσή της η οικογένεια του διάσημου σκηνοθέτη, “ο πολυαγαπημένος σύζυγος και πατέρας” πέθανε στο νοσοκομείο Charing Cross του Λονδίνου την Παρασεκυή έπειτα από μία σύντομη ασθένεια. Δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αιτία θανάτου του Hudson.

Ο Hudson ξεκίνησε την καριέρα που τον οδήγησε στην κορυφή από διαφημιστικά σποτ, ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ για 20 χρόνια, προτού ο παραγωγός David Putnam του προτείνει να σκηνοθετήσει τους “Δρόμους της Φωτιάς” το 1981.

Ο θάνατός του έρχεται μόλις λίγους μήνες μετά τον θάνατο του θρυλικού Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου ο οποίος συνέθεσε τη μουσική για την ταινία και κέρδισε Όσκαρ ενώ τιμήθηκε και με Grammy για το Άλμπουμ της Χρονιάς Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου πέθανε στις 17 Μαΐου 2022.

Ο Hudson επίσης ήταν γνωστός για την ταινία του 1984, “Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes” για την οποία έλαβε τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ.

O παραγωγός των “Δρόμων της Φωτιάς” David Puttnam στην ανακοίνωσή του έγραψε: “Είναι μία πολύ θλιβερή μέρα. Ο θάνατος του Hugh Hudson, που έρχεται τόσο σύντομα μετά την απώλεια του Vangelis και του σεναριογράφου της ταινίας Colin Welland, προσφέρει μια στιγμή για να σκεφτούμε πόσο τυχεροί ήμασταν όλοι μαζί που συνεργαστήκαμε σε ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο της καριέρας μας.”