Η ΑΔΕΔΥ αποχαιρετά τον Μανώλη Γλέζο

by Times Newsroom 1

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη και συγκίνηση τον Μανώλη Γλέζο, τον εμβληματικό αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, του αντιδικτατορικού αγώνα και όλων των μεγάλων εργατικών και κοινωνικών αγώνων του λαού μας.

Παράλληλα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας, αντί στεφάνου, θα καταθέσει το ποσό των 500 ευρώ στη Βιβλιοθήκη Νίκου Ν. Γλέζου στην Απείρανθο.

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αναφέρει:

«Ο Μανώλης Γλέζος υπηρέτησε με συνέπεια, αυταπάρνηση και μαχητικότητα, σε όλη του τη ζωή, τους αγώνες των εργαζομένων και όλου του λαού, για ψωμί, ελευθερία, δημοκρατία, ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία του στην πρώτη γραμμή στις μεγαλειώδεις αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων την τελευταία δεκαετία. Πρωτοστάτησε δε στον αγώνα για την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων στη χώρα μας.Ήταν ο “πρώτος παρτιζάνος” της Ευρώπης, ο άνθρωπος που κατέβασε, μαζί με τον Απόστολο Σάντα, τη μισητή χιτλερική σημαία από την Ακρόπολη.

Ο Μανώλης Γλέζος θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως σύμβολο γενναιότητας, ανυπότακτου πνεύματος και “αρετής και τόλμης” και αφήνει σε όλους και όλες εμάς μία πολύτιμη παρακαταθήκη και ευθύνη. Να κρατήσουμε υψηλά τις δικές μας σημαίες του αγώνα για τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, για μία κοινωνία χωρίς φτώχεια, αδικία, πολέμους και προσφυγιά, για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή