Η Άγκυρα σε «νευρική κρίση»: Κρεσέντο παραληρηματικών δηλώσεων στην Τουρκία κατά της Ελλάδας

Εκνευρισμός στη γειτονική χώρα μετά το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

by Times Newsroom

Μεγάλος εκνευρισμός επικρατεί στην Άγκυρα μετά το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης στις ΗΠΑ, με την ηγεσία της γειτονικής χώρας να εξαπολύει επιθέσεις στην Ελλάδα χθες Πέμπτη, ανήμερα της θλιβερής επετείου της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στράφηκε κατά της Ελλάδας, με αφορμή την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ με την ομιλία του στο Κογκρέσο.

Αναφερόμενος αρχικά στα εξοπλιστικά, στις αμερικανικές βάσεις, αλλά και στο Κυπριακό, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Δείτε τι συμβαίνει με την Ελλάδα. Χρωστάει στη Δύση 400 δισ. ευρώ, όμως της δίνουν όπλα και δίνουν την έγκριση οι ΗΠΑ να χτίσουν βάσεις. Από την άλλη όμως, όταν συναντιούνται μαζί μας, λένε “θέλουμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μαζί σας”. Αλλά λέει πως στην Κύπρο δεν βλέπει θετικά τη λύση των δύο κρατών. Ποιος είπε πως εμείς θα δούμε θετικά όσα λες;».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε ότι η Άγκυρα είναι αρνητική στο ενδεχόμενο ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Στη συνέχεια ο Ερντογάν επανέλαβε ξανά το παραλήρημα για την Ελλάδα: «Στο παρελθόν δώσαμε την έγκριση να ενταχθεί αυτή η χώρα (η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ). Εμείς δεύτερη φορά δεν θα μπούμε σε αυτό το “τριπάκι”. Σχετικά με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, στους αρμόδιους ξεκαθαρίσαμε πως θα πούμε όχι. Κι έτσι θα συνεχίσουμε».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει μια βάση στην Αλεξανδρούπολη. Και η τρομοκρατική οργάνωση FETO ταξιδεύει στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας. Και η Ελλάδα αγνοεί τη λίστα των τρομοκρατών που τους δώσαμε. Και εξακολουθούν να τους προστατεύουν».

Απίστευτη πρόκληση από τον Ακάρ

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανέφερε χθες για τη Γενοκτονία των Ποντίων: «Απορρίπτουμε πλήρως τους ισχυρισμούς της Ελλάδας για τον “Πόντο”, που απορρίπτουν κάθε είδους ορθολογικές και λογικές αλήθειες και συνεχίζουν επίμονα τις προσπάθειές τους να διαστρεβλώνουν την ιστορική πραγματικότητα αγνοώντας την. Καταδικάζουμε αυτή την ανήθικη στάση των Ελλήνων πολιτικών, που είπαν ανοιχτά ψέματα τόσο στους δικούς τους ανθρώπους όσο και σε όλο τον κόσμο προβάλλοντας αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς.

Αν η Ελλάδα αναζητά μια επαίσχυντη πραγματικότητα του παρελθόντος, πρέπει να αντιμετωπίσει τις αιματηρές φρικαλεότητες των προγόνων της που επιχείρησαν βάναυσα να εισβάλουν και να κατακτήσουν στην Ανατολία.

Αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι Έλληνες, που διέπραξαν βάρβαρες σφαγές στην Ανατολία, χωρίς να υπολογίσουν παιδιά, γυναίκες ή ηλικιωμένους, αναφέρεται στην Έκθεση της Επιτροπής Ερευνών των Συμμαχικών Δυνάμεων και καθορίστηκε και καταγράφηκε με τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης.

Όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια τεχνητή ατζέντα, όπως η εχθρότητα προς την Τουρκία με κάθε ευκαιρία, κάνουν μια μάταιη προσπάθεια. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η εξωπραγματική ρητορική βλάπτει και τον ελληνικό λαό…».

«Μιλάτε για Γενοκτονία των Ποντίων όταν σφάξατε τους Τούρκους το 1821 στην Τριπολιτσά»

Παραληρηματική ήταν και η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας με αφορμή την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων. «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις παραληρηματικές δηλώσεις από τις ελληνικές αρχές με αφορμή την επέτειο των αστήρικτων ισχυρισμών των Ποντίων που παραχαράσσουν εντελώς την ιστορία», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Είναι λυπηρό να βλέπουμε τις ελληνικές αρχές να συνεχίζουν τις παράλογες προσπάθειές τους να παρουσιάσουν με λάθος τρόπο την ιστορία. Καταδικάζουμε επίσης, τις προσπάθειες των αντιτουρκικών λόμπι να εξαπατήσουν το κοινό, βάζοντας στην ατζέντα των συνομιλιών με τρίτες χώρες αυτούς τους αστήρικτους ισχυρισμούς.

Είναι σαφές ότι οι προσπάθειες εκείνων που προσπαθούν να αντλήσουν εχθρότητα από την ιστορία και να παραπλανήσουν τις νέες γενιές δεν θα εξυπηρετήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Αντί να βασίζεται σε παραποιημένες ιστορικές αφηγήσεις που έρχονται σε αντίθεση με την πραγματικότητα, θα ήταν πιο λογικό για την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα γεγονότα σχετικά με τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που καθιερώθηκαν από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, όπως περιλαμβάνονται στην έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής των Συμμαχικών Δυνάμεων, που διαπράχθηκαν από την Ελλάδα κατά την απόπειρα κατοχής και εισβολής στην Ανατολία.

Ομοίως, θα ήταν σκόπιμο για όσους κάνουν τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς να θυμούνται τα βάναυσα εγκλήματα και τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον άλλων θρησκευτικών ή εθνοτικών ομάδων, ιδιαίτερα των Τούρκων, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής της Τριπολιτσάς το 1821», κατέληξε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή